Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe kan ik een cinema set installeren met de middelen die ik in huis heb?


1 april, 2020, Categorie:

Hallo,

Wij hebben een oude versterker op een locatie waar 5 doorvoeren zitten voor boxen. Die boxen kunnen we ophangen in de huiskamer. Nu hebben we maar twee boxen in gebruik.

7 meter verderop staat onze TV Samsung (45 series van 2013). Het geluid daarvan is slecht dus we willen iets nieuws kopen. We hebben iKPN.  De makkelijke optie is een soundbar met subwoofer en mogelijk achterboxen. De soundbar staat dan bij de TV en is aangesloten met hdmi of optische kabels.

De mogelijke achterboxen krijgen hun voeding via de kabels, waar nu de versterker staat.

Weet u nog een mogelijkheid. Misschien Musiccast van Yamaha, maar dan moet die bij de TV staan en kan ik die boxen niet aansluiten? Of kan ik misschien de Musiccast op de locatie van de oude versterker zetten en hier de oude boxen aan koppelen met misschien 2 nieuwe bluetooth erbij. Maar hoe krijg ik dan mijn tv signaal bij de musiccast? Ik kan wel een verbinding maken naar de meterkast en dat koppelen, tussen de tv locatie en de versterker locatie. Maar door die doorvoeren kan geen hdmi of optische kabel, wel iets ter grootte van coax of adsl.

Of kan ik een extra ikpn kastje aanschaffen en deze koppelen aan de musiccast. maar dat lijkt me niet handig in het gebruik.

Alvast bedankt Charlotte

Antwoorden

Koop een Sonos of Bluesound systeem, Soundbar met optische kabel op je tv, de rest heeft alleen stroom nodig. Systeem kan bestaan uit een soundbar, subwoofer en 2 achterspeakers.