Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe kan ik de HDMI-kabel van de soundbar aansluiten op de TV?


15 december, 2019, Categorie:

Ik heb een probleem met het aansluiten van een Teufel soundbar type Cinebar ONE op mijn LG TV type LG 32LM6300. Ik wil de soundbar via HDMI-arc op de TV aansluiten omdat dan de besturing van de soundbar met de afstandsbediening van de TV kan worden uitgevoerd. Volgens de Tech Specs op de LG website zou mijn TV uitgerust zijn met 3 HDMI connectoren en wordt ARC ondersteund. Ik zie echter maar 2 fysieke HDMI aansluitingen. Kijk ik op het ‘Thuisdashboard’ van de TV-instellingen dan zie ik dat er 3 HDMI aansluitingen zijn. Op HDMI-1 zou de settop-box van de TV-providor (KPN) zijn aangesloten. Maar ik zie geen HDMI-1 connector. Fysiek heb ik van de HDMI connector op de settop-box een verbinding gemaakt naar HDMI-3 op de TV. Als ik HDMI-1 selecteer om de instellingen te bekijken, krijg ik de melding ‘geen signaal’ en dat ik een andere invoer moet selecteren. Alleen op HDMI-3 krijg ik dan signaal. Dat snap ik immers daar komt het signaal van de settop-box binnen. HDMI-3 kan ik vervolgens dan op HDMI-arc instellen maar waar kan ik de HDMI kabel van de soundbar op de TV aansluiten zodat ik gebruik kan maken van de HDMI-arc functionaliteit van de TV?

Antwoorden

Hdmi kabel van soundbar naar de hdmi ingang waar arc bij staat. Hdmi 1 wordt door het aangesloten app veranderd in een andere naam, de hdmi is dus wel aanwezig maar heeft een andere naam gekregen. Normaal sluit je op hdmi 1 de kpn box aan, 2 is normaal de arc versie en 3 heb je dan over.

Bij geen ingang staat arc. Nu heb ik op HDMI-2, die eigenlijk bedoeld is voor de Mediaplayer, de soundbar aangesloten. HDMI-2 vervolgens ingesteld op HDMI arc. Dit heeft geen effect. Volgens mij logisch omdat HDMI-2 los staat van HDM-3 waarop het signaal van de settop-box binnenkomt. Als ik HDMI-3 dan ook op HDMI arc instel heb ik geen geluid. Gevoelsmatig zou ik zeggen dat de kabel van de settop-box en de HDMI kabel van de soundbar op een f andere manier gecombineerd moeten worden om op HDMI-3 te worden aangesloten.

In het menu van de tv moet simplink aangezet worden. Wellicht dat dit toestel geen hdmi arc heeft. Simplink vindt je bij verbindingen.