Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe blue-ray speler, netwerkspeler (DAC) en tv aan te sluiten?


26 april, 2016, Categorie:

Ik heb een blue-ray speler met HDMI en digitale uitgangen, een tv met HDMI ingangen en een digitale uitgang en een netwerkspeler met alleen digitale ingangen (deze laatste heeft de beste DAC maar dus geen HDMI ingang en is analoog aangesloten aan mijn versterker). Verder heb ik de tv middels een optische kabel aangesloten op de netwerkspeler.

Nu wil ik de blue-ray via HDMI aansluiten op de tv en het digitale audiosignaal kwalitatief zo goed mogelijk naar mijn netwerkspeler laten lopen. Is het, ondanks de optische aansluiting tussen tv en netwerkspeler, mogelijk om direct een optische aansluiting tussen de blue-ray speler en de netwerkspeler te maken? Ik kan mij indenken dat de netwerkspeler dan namelijk via twee wegen dezelfde signalen zal krijgen en weet niet of dit problemen oplevert. En is dit kwalitatief beter dan het digitale audiosignaal via de tv te laten lopen?

Alvast dank voor de hulp. Mark.

Antwoorden

Ik denk dat het kwalitatief niet uitmaakt, alleen de weg is langer. Het signaal blijft digitaal. Het is echter wel makkelijker qua synchronisatie e.d. om het direct te laten verlopen. Mits je op de netwerkspeler de juiste input aangeeft zal het geen probleem opleveren.

Was helemaal vergeten aan de inputinstellingen te denken, dankjewel!