Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe alles aansluiten? Samsung QE55Q9F – DENON AVRX2000 – Randapparatuur?

Tim

8 april, 2019, Categorie:

Hallo,

Ik heb net een nieuwe tv gekocht namelijk een Samsung QE55Q9F, nu vroeg ik me af hoe ik alles het beste aansluit?

Wat moet er aangesloten worden: Settup box (telenet) – Xbox – Blueray – Denon AV receiver

Ik vroeg me af sluit ik best al mijn randapparatuur aan de Denon en ga ik zo naar de TV of toch best alles op de samsung one connect box en dan via arc kabel naar de Denon?

 

Alvast bedankt voor jullie respons

Antwoorden

Sluit de winkel in Belgie dit niet aan? Want een QE55Q9F koop je toch niet via internet??

Hallo, deze worden niet aangesloten door de winkel. En ookal zouden deze door de winkel worden aangesloten denk ik niet dat het serieuze techneuten zullen zijn die het komen doen (uitpakken en de stekker insteken kan iedereen 😉 )

Je hebt weinig vertrouwen in de mensheid!

Geachte Tim,

De winkel waar ik mijn apparatuur koop  sluit wel met kennis van zaken en naar mijn wensen aan. Verleden jaar heb ik mijn nieuw tv toestel gekocht een Lg oled.

mijn Telenet digirecorder is met degelijke HDMI kabel rechtstreeks aan mijn tv aangesloten. Voor gewoon tv kijken heb ik een soundplate via de optische kabel aangesloten. Mijn blu-ray speler is aangesloten op mijn Arcam receiver via een degelijke HDMI kabel. Netflix kijk ik zowel gewoon via de tv-soundplate combinatie of als ik surroundgeluid wil via mijn blu-ray speler. Het gebruik van een Xbox ken ik niet, doch als je surroundgeluid wilt ga dan via je receiver. Mijn cd speler is analoog aangesloten aan mijn av receiver. Vroeger had ik zelfs 2 blu-ray spelers allebei naar de Av receiver en dan met 1 degelijke HDMI kabel naar mijn tv toestel.  Verder bezit ik ook een Samsung Qled, waarbij mijn Telenet decoder via de connect box gaat. Net een nieuwe blu-ray speler aangekocht en die ga ik ook via de connect box aansluiten en voor het geluid sluit ik  mijn  blu-ray via een optische verbinding naar mijn stereoreceiver.

hopelijk U een beetje van dienst geweest te zijn.

Ludo