Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe aan te sluiten?


6 december, 2016, Categorie:

Ik heb de volgende configuratie thuis taan, maar denk zelf dat ik niet alles op de juiste manier met elkaar heb verbonden om zodoende 100% plezier uit mijn systeem te halen.
Kunnen jullie me helpen hoe e.e.a. juist aan te sluiten?

* Philips 40″
* Denon AVR-X2200W
* Playstation 4 (tevens bluray)
* KPN glasvezel TV (de cat.5 kabel komt hiervoor rechtstreeks uit de Experiabox)
* Internet-tv kastje
Er is een internetswitch (uit de Experiabox, maar niet voor het TV-signaal, dat is dus netjes gescheiden) aanwezig waar alle apparaten, die dat nodig hebben, aan aangesloten kunnen worden.
Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

 

Antwoorden

Als je altijd je audiosysteem aan hebt staan kun je het beste alle apparaten via hdmi op de receiver aansluiten en vanuit de receiver met één kabel naar de tv. Dan zit je helemaal goed. Je kunt het ook andersom doen; allemaal naar de tv en vanuit de tv middels HDMI ARC richting de receiver. Dat is echter niet de meest stabiele en beste optie.

Hoe heb je het zelf aangesloten en werkt er dan iets niet (goed)?

Nou, werkt er iets niet goed. Eigenlijk wel, alleen heb ik het idee dat ik het niet correct heb ingesteld allemaal. Als ik bijv een filmpje op yotube zie langskomen over de Denon, dan staat er ook regelmatig Athos in het display, als gekozen geluidsinstelling. Dat heb ik nog nooit gezien bij mij. Dus óf ik heb iets verkeerd aangesloten, óf iets verkeerd ingesteld. Dat kan natuurlijk ook.
Verder is het ook zo dat diverse apparaten niet vanzelf aangaan als ik ze via de afstandsbediening van de versterker activeer, ondanks dat  ik ze via HDMI eb aangesloten allemaal.
Ik heb dus wel inderdaad alles naar de versterker aangesloten.
Je schrijft dat er 1 kabel naa de tv moet gaan. Is dat een HDMI uit van de Denon dan?

Weet je zeker dat het Athos is? Want dat ken ik niet. Het kan Atmos zijn maar dat is niet voor YouTube. Als je de receiver op automatisch zet qua geluid komt het altijd goed.

Als je alle apparaten aan wilt zetten met één druk op de knop moet je HDMI CEC activeren. Maar, dat werkt lang niet altijd en niet tussen alle apparaten. Het beste kun je een universele afstandsbediening hiervoor aanschaffen.

Ja, één hdmi kabel vanuit de Denon naar de tv.