Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Het aansluiten van een surround set op een beamer (Optoma GT760)?


19 januari, 2017, Categorie:

Een aantal dagen geleden heb ik een Optoma GT760 gekocht om films en games mee af te spelen. Het geluid van de beamer valt tegen en daarom zou ik graag een surround set willen aansluiten.  De volgende aansluitingen zijn aanwezig:

(HDMI (1.4a 3D support), 2 x VGA (RGB/YPbPr/Wireless), S-Video, Composite, Audio In 3.5mm, Audio Out 3.5mm, VGA Out, RS232, USB type B (Remote Mouse))

De HDMI poort is in principe al bezet door een Chromecast. Zou iemand tip kunnen geven hoe ik hier bijvoorbeeld een cinema set op kan aansluiten? Hoe krijg ik de beste kwaliteit geluid? Alvast bedankt.

Antwoorden

De hdmi-poort is een ingang zo te zien dus daar heb je niks aan. En helaas heb je alleen maar een 3.5mm-poort qua uitgang dus dat is he enige optie. Helaas laat die kwaliteit wel te wensen over.

Normaal gesproken is het de bedoeling dat je de bron (bijv. speler) koppelt aan het home cinema-systeem maar dat is met de Chromecast niet mogelijk op deze manier.

Bedankt voor het antwoord. Er is ook een VGA out. Als ik hier een convertor op plaats naar een HDMI heb ik dan een hdmi out en zou ik het als nog kunnen aansluiten?

Zou kunnen maar via VGA loopt geen audio.

Als je toch het geluid wilt versterken, waarom gebruik je dan geen home cinema versterker? Oftewel een AV  receiver. Deze heeft meerdere HDMI ingangen, welke je kunt gebruiken voor al je bronnen. Vervolgens gaat er vanuit je versterker 1 kabel naar je projector. Succes.