Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Help! Een nieuwe HiFi-set met wensen en eisen… :)


16 juli, 2017, Categorie:

Ik hoop dat u mij kunt helpen, in ieder geval met iets van een onafhankelijk idee of advies (anders dan de reclame-filmpjes op internet 🙂 ).

Wat zoek ik? Een nieuwe HiFi-set:

– belangrijkste: mooi, kamervullend (50m3) geluid bij muziek

– Hiernaast ook goed geluid voor tv/film kijken (surround optie dus wenselijk)

– enkele keer toch nog cd of dvd

– Verder veel muziek streamen (Apple Music) of bekabelde FM-radio

In die 50m3 kamer is het moeilijk om met kabels naar de andere kant van de kamer te komen (door openslaande deuren, open haard, ‘open’ ruimte naar de keuken etc.)

Conventionele, bekabelde speakers zouden het mooist zijn maar dit lijkt dus lastig realiseerbaar… Dan draadloos? Sonos, Denon, BlueSound, Raumfeld? Maar welke setup dan? Toch minimaal 4 speakers voor een kamervullend (all-channel) stereo-geluid, lijkt mij?

Iemand ideeën, suggesties?

Antwoorden

Beste,

Opties zijn eindeloos maar alles begint met een budget het heeft weinig zin u allerlei mogelijkheden voor te stellen indien ze voor u niet haalbaar zijn op dit moment of zelfs in de toekomst wegens andere prioriteiten . Dus concreet ?

 

Mvg,

 

Snap ik, goed punt!

Max. budget zal iets van € 3.000 zijn. Versterker, blu-rayspeler, speakers, totaalpakket compleet, zeg maar…

Bluesound Pulse soundbar i.c.m pulse speakers! Hier kun je al je apparatuur op aansluiten incl. Cd speler. Mogelijkheid tot all channel maar nog geen dolby 5.1, update komt eind van het jaar. Kan zelfs iedere actieve sub op worden aangesloten. Erg goed klinkend en stabiel systeem binnen je budget.

Beste,

Prima keuze wat de Bluesound betreft . Voorkeur ligt voornamelijk bij muziek afspelen en dan is de Sonos playbar met sub aangevuld met enkele play 1 ’s bijna  niet te negeren. (ligt nog net in je budget denk ik )

Het beste lijkt me eens te gaan luisteren naar een speciaalzaak met enkele voorkeur tracks en dan je keuze te maken.

Succes met je zoektocht !

 

Mvg,