Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Soundbase aangesloten nu geen signaal voor mijn hoofdtelefoon meer?


26 januari, 2014, Categorie:

Heb interactieve recorder samsung van ziggo aangeloten op HDMI 1 Op deze TV heb ik nu een soundbase aangesloten via de optische ingang. De draadloze hoofdtelefoon krijg via de jack nu geen signaal meer en ik hoor nu dus niets meer over deze hoofdtelefoon. Als ik een dvd bekijk en hiervoor HDMI 2 dien in te schakelen werkt de zaak weer perfect. Gek word ik ervan. Mijn tv is een panasonic . en mijn soundbase is geweldig en van Denon. Wie helpt me. Op een andere wijze aansluiten?

Niek

Antwoorden

Staat de tv op HDMI ARC (Audio Return Channel)? Zo ja, dat even uitschakelen want dat zorgt ervoor dat de audio teruggaat naar de soundbase en waarschijnlijk dus niet meer richting de koptelefoon uitgang gaat. 

Nog even.  De interactieve recorder is door de monteur aangesloten op HDMI 1 Deze  ingang  staat ook aangegeven als gebruikt voor voor satelliet

op HDMI 2 ( staat ARC op) zit mijn dvd speler

de soundbase is aangesloten op de optische uitgang

Wat zit er ’n niet goed Help aub nog een klein stukkie

Dank

 

 

En wanneer krijg je dan precies geen audio voor de koptelefoon? 

Check de audio-instellingen even, mogelijk zorgt het gebruik van de optische uitgang ervoor dat de koptelefoon-uitgang uitgeschakeld wordt.

Heb de zaak opgelost en ben nu dik tevreden,  Dank voor de moeite en het meedenken.

Geef aub ook even je oplossing, dan kun je meer mensen helpen.

Mijn Luidsprekers van de sony set zijn aangesloten via de tulp aansluiting. De  hoofdtelefoonaansluiting van de sony gebruik ik nu. Mijn  draadloze hoofdtelefoon wordt nu dus en voor de t.v en voor radio en cd gebruikt. De  aansluiting van de HTA wordt dus niet meer gebruikt. Ik red me dus en ben er tevreden mee. Blijf het raar vinden dat het zo moet.