Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Weet iemand of het nut heeft de HDR+ modus aan te zetten op een Samsung TV?


4 mei, 2019, Categorie:

weet iemand of het nut heeft de HDR+ modus aan te zetten op een Samsung TV?

Wat is het verschil?

I km  het het idee dat het beeld alleen wat meer rood van kleur wordt.

Iemand wat ervaring met deze functie?

Antwoorden

De functie blaast de kleuren op, kwestie van smaak.

Beste,

Nee, liever niet de kleuren van de Samsung zijn al redelijk fel ingesteld de HDR + modus maakt deze alleen nog erger met inderdaad rood als bepalende factor.

Mvg,

Hangt ook een beetje van je ‘smaak’ af denk ik. Ik heb de TV nu ruim 2 jaar en keek vrijwel altijd via de filmmodus en dan de instellingen die op Rtings.com staan. HDR+ vond ik ook teveel blingbling, het leek wel een neonfverlichting.

later las ik op een ander site AVSforum andere instellingen, ook met betrekking tot HDR+. Deze ben ik gaan invoeren en ik vond deze kleurstellingen veel beter kijken. Een stuk natuurlijker dan de begininstellingen van HDR+.

Als ik dan een film in HDR kijk (TV schakelt automatisch om naar HDR) en via de instellingen ff switch naar HDR+, dan zie ik nog maar weinig verschil met het ‘ echte’  HDR.

Ook SDR naar HDR+ ziet er in mijn ogen behoorlijk goed uit, niet al te fel of te druk. Je kunt behoorlijk veel corrigeren,   maar dat is natuurlijk ook smaak

Beste,

 

Ik kan  de redenering best volgen en experimenteren is leuk zolang het naturele beeld maar min of meer behouden blijft.

Have fun !

Vraag is ook wat nu precies het naturele beeld is.  Zoals de regisseur het bedoeld heeft, maar ook hij ‘ziet’ anders dan jij  of mij. Uiteindelijk komt het toch uiteindelijk op smaak aan  weer.  Als iemand het origineel niet mooi vindt, naar een fellere warmere gloed bv wel, is dat zijn keuze denk ik maar.  Nu kleur ik wel vaker buiten de lijntjes trouwens om een metafoor te gebruiken 😉

Als ik op mijn ks8000 een film in 4k HDR kijk ( middels een Sony UBP800), met vrijwel alle hulpmiddelen uit ( dus zogezegd maar ff source direct) dan is dat voor mijn oog een soort van referentie. Ik kan er immers niet anders naar kijken omdat dat mijn bron en weergever is  op een zo puur mogelijke wijze.

Vervolgens vergelijk ik dan dezelfde film in een normale 1080p/SDR versie  op een tweede bron ( In dit geval een Pioneer bdp180) die op de 2e ingang is aangesloten. Deze ingang heeft dan dus met HDR+ en begin van daaruit te sleutelen in het menu. Let wel, echte calibratie spullen heb ik niet. Ik vergelijk dus puur op oog, simultaan met een film die ik in beide formaten heb en goed ken. Het beeld van standaard HDR+ naar de getweakte, verschilde behoorlijk en komt erg dichtbij die HDR weergave, zowel qua kleurintensiteit als contrast waardoor ook diepte wint. Vooropgesteld dat beide spelers wel een verschillende processor hebben en ( voor zover je daarin geloofd) verschillende bekabeling

Natuurlijk blijft het een opgepoetst SDR, enigszins vergelijkbaar met een cd die je door een 24bit/96khz DAC laat opwaarderen wellicht.

Let wel, ik geloof direct dat een Oled hier nog meer uit kan halen maar deze vond ik 2 jaar terug nog te duur en deze KS8000 kon ik erg goedkoop krijgen. Echter als je HDR+ een beetje leert kennen en ook weet waar je wat winst kan halen, vind ik het fijner kijken dan standaard of film mode tijdens 1080p/sdr en heb dit dan ook nu HDR+ met reguliere tv kijken of een bluray film. Uiteindelijk zijn het mijn ogen die beslissen denk ik dan maar.