Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hdr comptabiliteit yamaha ysp 5600?


8 december, 2016, Categorie:

hallo,

Nu verder uitgezocht en geprobeerd de soundbar ondersteunt geen hdr 10 enkel 4k ook op beide in en uitgangen(dus HDMI 1). Toch wel spijtige zaak voor zogezegd future proof product dit kost de soundbar toch zeker een ster. Nu problemen zijn er om opgelost te worden.

Zou het HDR probleem  kunnen opgelost worden door de sounbar aan een  av receiver te hangen die wel hdr 10 ondersteund en indien ja hoe ga je dan te werk ? Tips ? Dank u.

 

grtz

 

Antwoorden

Dat wordt lastig want de receiver stuurt in principe geen audio uit voor een soundbar. De soundbar kan niet gezien worden als één van de speakers die aangestuurd moeten worden.

Je kunt de pre-out (analoog) van een receiver gebruiken voor de soundbar (analoog) en dan de Xbox aan de receiver koppelen en vanuit de receiver met hdmi naar de tv gaan.

Dat zal waarschijnlijk voor de nodige conflicten zorgen aangezien de soundbar ook een ingebouwde receiver heeft. Nu misschien de xbox s rechtstreeks aan de tv hangen en dan met optische kabel naar soundbar. Zal dan Dolby digital zijn maar dat zal het hoogste te bereiken zijn denk ik.

Bedankt voor je antwoord.

serge