Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI switch op een NAD T758?


1 maart, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik heb een NAD T585 dvd speler, wanneer ik deze via HDMI koppel met een NAD AVR T758 dan kan dat slechts op de eerste HDMI poort en niet op 2, 3 en 4. Wat kan dat verklaren? Hetzelfde gebeurd met mijn Humax setupbox IHDR-5050c; daardoor is het nu niet mogelijk de beide apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op de NAD receiver.

De receiver is normal aangesloten op een Panasonic LCD Tv, maar ook met een beamer kan ik de beide apparaten niet werkend krijgen op de poorten 2,3, en 4. Ook een ‘juiste’ opstartvolgorde van de apparaten tv-receiver en dan de bron, geeft geen soelaas.

Peter Spaan

Antwoorden

Begrijp ik het goed dat dus maar één HDMI-poort werkt en de rest helemaal niks doet? Zijn deze ooit gebruikt toen ze wel werkten?

Klinkt alsof er een hardwarefout in de versterker zit. Dan zou je hem even na moeten laten kijken. Aan de communicatie ligt het denk ik niet als geen enkel apparaat werkt. 

Zorg je overigens wel dat de inputs die je selecteert op HDMI ingesteld staan en dat je de juiste input geselecteerd hebt?

Poorten 2,3 en 4 werken wel met een apple tv  3gen maar die heeft waarschijnlijk een moderner hdmi protocol om te communiceren het blijft dus raar dat er verschil zit tussen de poorten

de inputs worden steeds goed gezet wat hierbij opvalt is dat wanneer er overgeschakel word maar de ingestelde poort ook het osd menu verdwijnt zit je het apparaat uit dan komt het menu terug

Het lijkt me zeer sterk, want HDMI-poorten zijn backwards compatibel. Kortom, ook een apparaat met een nieuwer protocol moet op een apparaat met een ouder protocol werken. Het klinkt me toch als een probleem met de HDMI-plaat/poorten/software. 

heb je NAD zelf al gecontact? wellicth kunnen zij je verder helpen.

Ik ben ook onaangenaam verrast dat er geen sprake is van compatibilteit tussen de oudere nad dvd speler en de nieuwere receiver. Ik heb de bemerking van het niet werken van de poorten 2, 3 en 4 bij de importeur neergelegd. Ik hoopte via dit forum ofwel te horen dat andere Nad T758 niet dit probleem hebben en dat dan mijn receiver stuk is ofwel een bevestiging dat NAD  dit probleem moet oplossen waarschijnlijk door de software aan te passen al ben ik bang dat dit redelijk lang gaat duren.   Mijn dealer helaas wat verder weg heeft met (helaas) recente apparatuur niet mijn probleem kunnen reproduceren bij de NAD t758 die hij als demo heeft staan.

Beide meedenkers in ieder geval bedankt hopelijk komen er nog meer reacties

Inmiddels van de importeur begrepen dat het probleem onderkend is en dat de software wordt aangepast, even afwachten dus, zal iets laten weten als het tot opgelost is

Een oud forum, mar wellicht kun je nog beantwoorden hoe het afgelopen is met je 3 niet werkende HDMI poorten.

Ik sta namelijk op het punt deze receiver aan te schaffen en kreeg van de dealer al te horen dat zich dit probleem vaak voordoet. Ik ben benieuwd of meer mensen dit hebben of dat het een ouder probleem is (2014) of dat het probleem zich nu nog steeds voordoet.

 

Bij voorbaat dank,

 

Deltre

Ook de software update heeft toen het probleem niet verholpen.

ik heb een oplossing gecreeerd door de Humax setup box te vervangen door een moderner exemplaar

de dud speler staat op poort 1

op de andere drie poorten staan apparaten met waarschijnlijk een moderner protocol

alles werkt op die manier vlekkeloos

maar van backward compatibel vergeet dat maar

dus Deltre let even op met de apparatuur die je erop wil aansluiten en test eventueel een oud apparaat vooraf bij de dealer

zelf vind ik de nad 758 een prima apparaat

dank je voor je feedback.

deltre