Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hdmi poort tv schakelt om op tv van hdmi naar hdmi 4 bij opstarten blue ray disc?


15 november, 2016, Categorie:

TV schakelt om van hdmi 5 naar hdmi 4 zodra blue ray wordt opgestart met Sony blue ray speler. Hdmi 5 is 4k2k hdmi poort. Blue ray is aangesloten op hdmi in 2 via Yamaha receiver en via redigeert dus op hdmi output 1 op hdmi 4 tv, hdmi output 2 op hdmi 5 van tv. Via menu van blue ray werken op hdmi 5 is geen probleem, zo wordt alles ook ingeschakeld. Zodra blue ray disc wordt opgestart schakelt tv van hdmi 5 naar hdmi 4 en moet ik tv handmatig weer omzetten naar hdmi 5. Speelt dan uiteraard verder zonder probleem.  Welke instelling staat waar fout?

Antwoorden

Poeh, ik vind het een lastig uitgelegd verhaal, maar zit er wel iets aangesloten op hdmi 4?

Hoi Martijn,

Bedankt voor je reactie, ja het is ook moeilijk uit te leggen

Op “HDMI 4 van de TV” zit de output 1 vanuit de receiver aangesloten
Op “HDMI 5 (4K2K) van de TV” zit output 2 vanuit de receiver aangesloten
Op HDMI 2 in van de receiver zit de blue ray aangesloten.

Als ik de boel opstart wordt het menu van de blue ray keurig weergegeven via HDMI 5 (4K2K van de tv. Zodra ik echter een blue ray disc opstart schakelt de tv dan naar HDMI 4.

Raadselachtig wel of?

Waarom gebruik je twee outputs van de receiver op dezelfde tv? Dat is juist niet nodig en kan het probleem veroorzaken. Je kunt via de receiver schakelen qua input. Dat hoeft niet door twee outputs te gebruiken.

 

Ja dat is natuurlijk ook zo, heb ik eigenlijk niet zo bij stilgestaan, kwam door redenering 1080P op output 1 en 4k output op output 2 maar dat is inderdaad niet nodig relaiseer ik me nu………. tja dat ga ik meteen aanpassen.

Hartstikke bedankt Martijn!