Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI Out van Home Cinema naar TV splitsen in 2 x HDMI?


25 september, 2016, Categorie:

Ik heb een technische vraag en als toelichting een heel verhaal, ik hoop dat u mij daarmee kunt helpen.

I.v.m veel gehoorverlies heb ik gehoor apparaatjes van Siemens.

Desondanks, zelfs na optimale afstelling kan ik het geluid van onze Home cinema, tuner, cd’s en dvd’s en ook van de Tv, die we ook op de Home-C hebben aangesloten, niet goed verstaan. Ik moet dan het volume zo hoog zetten dat het voor huisgenoten en buren zeer vervelend is.

Nu blijkt dat Siemens daar een oplossing voor heeft een Mini TEK set, een zendertje wat je aan de geluidsbron aansluit. Die geeft draadloos het geluid door aan een ontvangertje met daarop o.a. een volumeregelaar die ik bij me heb en die geeft het geluid weer draadloos door aan mijn gehoorapparaatjes.

Ik kan dan het volume alleen voor mij aanpassen zonder dat dit invloed heeft op het volume wat anderen horen.

Nu komt de eigenlijke vraag: De Home-Cinema die wij hebben heeft als enige uitgang HDMI-OUT TO TV, die hebben wij verbonden met HDMI-IN 4K- ARC van de TV ( de tv heeft                   3 HDMI-IN mogelijkheden HDCP2.2 en ARC en MHL)

Kan ik die HDMI OUT van de H.C. via een juiste splitter verdelen waarna de ene HDMI kabel gewoon naar de TV gaat ( ARC of HDCP 2.2 of MHL) en de extra HDMI kabel naar dat zendertje wat ik al noemde????

Het zendertje en ontvanger van Siemens een  (Mini)TEK-set  is nu alleen in Analoog, maar volgende maand ook digitaal leverbaar.

Siemens weet niet zeker of de oplossing via zo’n splitter tussen HomeCinema HDMI-OUT en TV HDMI – IN technisch mogelijk en verantwoord is en hebben me daarom verwezen naar een specialist.

U begrijpt dat ik hoop dat u me antwoord kunt geven en daarbij advies over de juiste splitter en evt. aansluiting.

Bij voorbaat, zeer veel dank voor uw reactie,

 

 

Antwoorden

Poeh.. een goede maar lastige vraag. De splitter zal wel werken maar of ARC dan ook werkt durf ik echt niet te zetten. Eigenlijk zou je dat eens bij een av-zaak moeten uitproberen.