Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI ARC, niet op tv?


20 november, 2017, Categorie:

Beste,

Surround system heeft HDMI ARC poort, TV enkel HDMI poort ? Geen geluid !! Bestaat er een adapter om dit signaal om te zetten? Indien zo graag wat info dewelke.

mvg

erwin jamar

erwin.jamar@telenet.be

Antwoorden

Heb je de mogelijkheid om het geluid via een optische poort van de tv door middel van toslink aan te sluiten. Dus: tv optische uitgang-toslinkkabel-surroundsysteem? Aan experimenten met adapters en dergelijke (indien voorhanden) zou ik niet direct beginnen eerlijk gezegd 😉

Ook geen optische uitgang op tv aanwezig, tv is +- 10 jaar oud  !!!! Ik denk dat daar het probleem zit dus. philips 42pfl 5604 !!

erwin jamar

Het meest haalbare lijkt mij om de hoofdtelefoonuitgang te gebruiken van de tv. Verloopje naar 2x tulp rood-wit aansluiten en vervolgens met cinch-kabel aansluiten op de surroundset. Stel dat je een settop-box hebt kan je het tv-signaal wellicht aftappen dmv toslink en direct aansluiten op de receiver. Dan sla je dus de tv over 😉 Ik weet het: omslachtiger en maar 1 bron. Succes!

Ipv een optische uitgang zit er  waarschijnlijk een coaxiale digitale uitgang op de tv, philips heeft die meestal. Je kunt dan een omzetter kopen die coaxiaal omzet in optisch. Kost een paar tientjes.

@bovenbuurman: die zit er helaas niet op. Dat had een oplossing kunnen zijn als het toestel ermee was uitgerust idd.