Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI ARC verbindings kabel splitten om een zendertje tbv gehoorapparaatjes aan te sluiten?


16 december, 2016, Categorie:

Wij hebben een Home cinema set LG BH9540TW en een tv LG 42UB820V. Ik heb gehoorapparaatjes van Siemens, net als de LG apparatuur ca. 2 jaar in gebruik, prima! Het probleem door mijn gehoorverlies is dat ik bij normaal geluidsvolume van de tv die we ook via de Home cinema horen, absoluut dit niet goed kan horen, ondanks een correcte instelling van de geh. apparaatjes. Als ik het volume voor mij voldoende verhoog is dat voor huisgenoten en zélfs de buren veel te hard, zeer storend!

Nu bestaat er een oplossing voor waarmee ik het geluid alleen naar mijn gehoorapparaatjes kan verhogen, zodat anderen daar geen last van hebben. Dat is een “zendertje die op de bron ( in ons geval zal dat dus de Home cinema moeten zijn denk ik) aangesloten moet worden. Dat zendertje geeft draadloos het geluid door aan een ontvangertje die ik bij me heb en waarmee ik ook het geluidsniveau in kan stellen. dan wordt het geluid draadloos doorgegeven aan mijn gehoorapparaatjes, perfekt dus!

Helaas heeft de cinema set maar 1  Audio-Out (HDMI-OUT -TO -TV) aansluiting en die is bedoeld voor de tv waar hij op HDMI ARC aangesloten is. De vraag is: kan ik die HDMI kabel door een “splitter” (4K HDMI Repeater, with HDMI OUT TV ARC, Optical OUT en Audio -OUT  verdelen waarna 1 naar de TV HDMI-ARC gaat en 1 via Optical naar het zendertje wat ik noemde??

Heel graag uw advies, waarvoor bedankt. Vr.gr. Reindert

Antwoorden

Dat lijkt met met ARC helaas niet mogelijk. Dat moet een directe verbinding zijn. Zit er een koptelefoon-uitgang op en kun je die mogelijk gebruiken?