Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI ARC (Audio Return Channel)?


9 december, 2014, Categorie:

Bij gebruik conform tekening van aansluiting TV ontvanger naar receiver en dan naar TV (retour ontvangst geluid) moet wel altijd de receiver aan als je alleen TV kijkt, klopt dit?

Ondanks alle overige werkt als TV geluid via luidspeakers/receiver (mooi bij films) en CD/DVD gebruik, is probleem: gebruik van Netflix (films) dat eerst geen geluid, eindelijk nu gevonden dit wel te verkrijgen, echter niet alle geluid, hoofdpersonen die praten, etc. is niets van te horen, alle overige bijgeluiden wel, wat zou dit kunnen betekenen. Nu HDMI kabel af TV ontvanger naar TV en kabel tussen receiver en TV. Kan en ga voorgestelde uitproberen; echter gebruiken TV bij normaal gebruik niet via de receiver, vandaar eerste vraag!

Netflix kunnen wij bekijken via Samsung App, overige gaat via TV ontvanger en dat is XS4ALL (KPN).

Probleem had zich niet voorgedaan als Netflix ook bij TV ontvanger was inbegrepen.

Antwoorden

Klopt, als je de audio van de tv wilt beluisteren en je hebt het systeem middels HDMI ARC aangesloten dan moet de receiver aanstaan.

De rest begrijp ik niet helemaal door de verwoording denk ik. Het is bekend dat Samsung tv’s momenteel problemen hebben met de audio van Netflix. Probeer met de receiver alles op stereo te zetten als je Netflix kijkt, wellicht dat dit helpt.

Beste Martijn, Bedankt voor je uitleg, ga het nog wel uitproberen, maar dan met een extra HDMI kabel (korte, om te switchen). Ben met Samsung in overleg en zoals jij ook al aangeeft, zit het probleem misschien in de TV van Samsung (type: UE48H8000-3D). Ter extra informatie over niet geheel duidelijk, er is wel geluid, maar niet met spraak, door Samsung… of een instelling  aanpassen. Lijkt op zoiets als sporen bij bv. een projector, etc. Weet dat het vreemd klinkt, maar horen helaas niet alles…blijf zoeken.