Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI aansluitingen Onkyo receiver?


17 december, 2014, Categorie:

Ik ben op zoek naar iemand die mij exact kan vertellen hoe ik de volgende componenten het beste kan aansluiten, het gaat om een Onkyo TX-NR414 receiver icm met een LG 730v, mediaplayer, upc horizon mediabox en playstation 3. De onkyo heeft 5 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang. ik wil dus graag het geluid van alle componenten via de receiver afspelen. De onkyo en LG zijn voorzien van ARC. Vraag is dus, hoe sluit ik dit het beste aan en welke instellingen moet ik aanpassen. Hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden met tips. Bij voorbaat dank Wil Smith

Antwoorden

Zoveel mogelijk middels HDMI op de receiver aansluiten, rechtstreeks. Vervolgens middels één HDMI-kabel van de receiver naar de tv. Met de receiver kun je dan schakelen tussen de verschillende bronnen en middels ARC krijg je audio van de tv terug over je speakers.

Martijn,

probleem is dan de instellingen op de Onkyo en de LG. kom er niet helemaal uit. daarbij loopt het geluid niet synchroon met de lippen.

tips?

Welke instellingen werken er dan niet? Of, wat werkt er dan precies niet?

Lipsynch zul je dan middels de receiver moeten oplossen. Daarvoor zit er als het goed is een delay-functie op.

ok ga even aan de slag.

heb je voor de ARC aansluiting nog een speciale HDMI kabel nodig?

Nee, dat kan met elke high speed hdmi-kabel.

Martijn,

wederom dank voor je reactie.

nu heb ik wel iets vreemds geconstateerd nl, wanneer ik mijn mediaplayer (sitecom) via HDMI op een van de aansluitingen op mijn receiver aansluit begint het geluid wat afspeelt (van tv) spontaan te galmen.

heb jij hier een verklaring voor, kan het een instelling zijn op de mediaplayer?

hoor het weer graag

grt