Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI aansluitingen tv?


18 juli, 2015, Categorie:

Ik heb een tv met drie hdmi aansluitingen een aansluiting gaat naar het Humaxkastje om tv te kijken en via mijn afstandsbediening moet ik dan aangeven via source hdmi 1 of 2 of 3.Als ik dan een van de overige hdmi poorten wil gebruiken voor de aansluiting van soundstage werkt dat niet. De betreffende hdmi moet dan via de source worden aangezet met het probleem dat de eerder aangegeven hdmi geen tv beeld en geluid meer geeft.Wat heb je dan aan 3 hdmi aansluitpunten op een tv.Of is dit op de tv aan te passen.Is er iemand die hier iets over kan vertellen?

M.v.g.Johan.

Antwoorden

Beste Johan,

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Je wilt dus twee hdmi-aansluitingen tegelijkertijd gebruiken?

De hdmi-aansluitingen zijn allemaal ingangen dus ik weet niet zo goed hoe je dit voor je ziet.

Beste Chel, dank voor je antwoord.

Ik zal proberen om uit te leggen wat ik bedoel.

Mijn aansluiting van het humax kastje gaat naar tv op hdmi aansluiting nummer 1 dan moet ik via source op mijn afstandsbediening kiezen voor hdmi 1,anders heb ik geen beeld en geluid.Nu wil ik op een van de andere ingangen een hdmikabel van mijn soundbase naar de tv aansluiten maar dan moet ik op mijn afstandsbediening aan geven dat ik nu hdmi 2 moet kiezen anders herkent hij die aansluiting niet.Nu heb ik de soundstage aan gesloten met tulpkabeltjes op het Humax kastje daar zit helaas geen hdmi aansluiting op.Dit werkt ook wel maar ik had begrepen dat de kwaliteit via hdmi beter zou zijn,dus had ik het idee om de soundstage rechtstreeks op de tv aan te sluiten. Ik hoop dat je met dit verhaal beter begrijpt wat ik bedoel.

M.v.g.

Johan

 

Beste Chel.

1 foutje in mijn reactie van zojuist,het Humaxkastje heeft een hdmi aansluiting maar die is al in gebruik en loopt naar de tv.

M.v.g.

Johan

Hoi Johan,

Toch begrijp ik het niet zo goed. Waarom moet de soundbase op een hdmi-ingang als deze het geluid van de tv moet weergeven?

Wat je kunt doen is;

– Soundbase op hdmi-ingang tv en Humax aansluiten op de soundbase (als deze ingangen heeft)

– Soundbase op de audio-uitgang van de tv aansluiten zodat de audio dus altijd via deze speaker gaat

Hoi Martijn Chel.

Ik op de soundbase maar 1 hdmi poort dus dat lukt mij niet.

Het probleem waar ik tegen aan loop met mijn tv is dat ik een nieuw aangesloten apparaat op de tv moet laten herkennen en ook aangeven hoe het apparaat moet worden aangesloten hdmi 1 of 2 of 3 side

dan geef ik op Humaxkastje hdmi 1 daarna soundbase 2 waarom op twee vraag je misschien dan maar

dat komt omdat hdmi 1 al is bezet (Humaxkastje) dus kan ik niets anders opgeven dan hdmi 2 of 3

om tv te kijken moet ik aangeven via de source hdmi 1 waardoor dan alleen de tv werkt zonder de soundbase.(TV is Philips model 32PFL3017H/12).

Nu staat de soundbase aangesloten met aux in op soundbase naar tv aux out en werk dus wel maar zou beter kunnen dacht ik. Misschien heb je nog meer ideeen anders laat ik het voorlopig maar zo zitten.

Bedank voor al je hulp tot zover en misschien (hoop ik) tot nog eens.

Groet,

Johan.

 

 

Nee, voor audio heb je het nu perfect aangesloten. Als je niet direct de Humax op de soundstage kunt krijgen is dit de enige oplossing.

Hoi Martijn,

Bedankt voor je hulpvaardigheid en positieve reactie op de aansluiten zoals die nu zit.

Groet,

Johan.

Soundbar op de hdmi met ARC, zo werkt het met mijn panasonic op hdmi 2 (=ARC).

Welke bron je nu ook kiest, het geluid gaat via hdmi 2 ARC naar de soundbar (of receiver, als je deze zou aansluiten)