Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI (2) ARC probleem?


2 februari, 2015, Categorie:

Dag,

Sinds kort in het bezit van een Samsung UEH6400 Smart Led tv en daarbij een Harman Kardon BDS270 Home cinema. Een probleem waar ik tegen aan loop is als ik de “radio” HK uit doe en de TV aan geeft hij eerst aan “Sluit HDMI (2)kabel aan of selecteer bron” als ik dan bron TV doe of ik zap een keer dan is het klaar. Maar is de melding ook te verhelpen?

De HDMI -Arc kabel zit bij de tv in poort HDMI (arc) en bij de home-cinema set ook….

Het geluid van de tv gaat overigens verder keurig over de boxen van de cinema set.

Antwoorden

Ik begrijp de melding niet helemaal. Je wilt dat standaard de tv-input gekozen wordt? Wellicht kun je deze aangeven in de instellingen van de receiver.

Als ik de home cinema uit doe (power off) en de tv aan dan krijg ik eerst even beeld maar geeft hij aan ” HDMI 2″ selecteer bron”  daar heb ik de home cinema op aangesloten. Dan zap ik ff . Maar waarom die melding? De home cinema set staat uit….

De hdmi kabel zit bij zowel de tv als home cinema in hdmi-arc. Het is echter hinderlijk als ik dus de home cinema uit doe en de tv aan dat hij eerst “foutmelding” geeft. Is het nodig dat de hdmi kabel bij beide in de hdmi-arc zit? is bij de tv hdmi-2 (arc). Ik hoef het geluid van de tv niet over de home cinema set vandaar dat ik deze uit doe…mocht het niet duidelijk zijn dan moet ik ff een screenshot vd foutmelding maken..

Ja, dat is wel nodig als je die functie wilt gebruiken.

Maar, het kan een standaard melding zijn omdat je home cinema dus niet reageert maar er wel een kabel inzit. De tv waarschuwt dus dat het geluid dan niet via je set zal lopen.