Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman kardon hkts 16 icm denon avr-x1000?


1 februari, 2014, Categorie:

Wij hebben een harman kardon hkts 16 bq in combinatie met een Denon AVR-X1000 gekocht. We zijn totale leken op dit gebied. Wij vinden het geluid niet warm en vol genoeg. Ligt dat dan aan een instelling, aan de Denon receiver of aan de HK speakerset? Wie kan ons helpen? We kunnen nog ruilen. We twijfelden met de nieuwe Philips E5. Die vonden we in de winkel ook een prachtig geluid geven. Het geluid tijdens een film klinkt goed, maar niet bij het beluisteren van mp3 of cd’s.

Antwoorden

Tja, dat is erg lastig want het is heel persoonlijk. Het kan aan alle drie de dingen liggen maar een antwoord is daar niet op te geven. Het is altijd verstandig eerst te gaan luisteren in een goede ruimte (Hifi zaak) want in een volle winkel kun je niet oordelen en thuis is het vaak te laat. 

De set die je hebt lijkt me meer dan prima, al zou ik voor een warm geluid meer richting de speakers van een JBL, B&W of Quadral gaan, liefst van hout. Maar, ook dat is persoonlijk. De Philips E5 is weer een heel anders systeem en zou mij weer juist niet voldoende klinken in vergelijking met losse componenten. Kortom, lastig in te schatten en eigenlijk is proberen en luisteren het enige advies.

Bedankt voor de super snelle reactie. Inmiddels hebben we wat vinkjes aangezet, waaronder de upscaling van de geluidskwaliteit (oid). En dat scheelt al enorm. We waren ook erg onder de indruk van een bose set, maar de man in de winkel zei, dat ze daar wel precies het juiste geluid op aan hadden gezet (zat zo’n playknop op). En bij het lezen van de reviews durfden we het toch niet aan. Kortom heel wat winkel afgegaan, met twee kleintjes van bijna 3 jaar, en nog een setje gekocht die we niet hebben gehoord… Maar op basis van ervaring uit onze omgeving. De hifi winkel was helaas dicht. We durven niet voor draadloos te kiezen ivm storingen. Ook niet voor dat philips setje ivm met de accu’s die er misschien wel mee uitscheiden na 2 jaar. En we wilden perse 5.1, ook zodat we nog boksjes naast onze oren hebben staan, als die kleintjes druk aan het spelen zijn. Erg lastig dus…  Deze week maar even naar de hifi winkel dan.