Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman Kardon geen Dolby surround?


1 december, 2014, Categorie:

Goedemiddag,

ik heb sinds kort de HKTS BQ65 set (alleen boxen).

Deze set heb ik aangesloten op een Pioneer VSX-524 receiver.

Op de receiver heb ik aangesloten een mediabox / playstation 3 / televisie.

Mijn televisie heeft 2 HDMI ingangen, GEEN Arc ingang.

Ik heb een HDMI kabel lopen vanaf mijn HDMI OUT (receiver) naar 1 van de 2 HDMI ingangen van mijn televisie. Ook heb ik een Audio tulp (rood/wit) kabel naar mijn televisie lopen, omdat ik anders geen geluid over mijn 5.1 set kon krijgen.

Bij het bekijken van mijn televisie gaat de subwoofer pas aan, wanneer het geluid van de receiver boven de 40 komt, dit is vrij hard.

Echter heb ik ook het idee dat er geen Dolby Surround uit de speakers komt. Alle 5 de boxen doen het wel, maar dit is geen dolby surround geluid.

Kan iemand mijn helpen met dit probleem?

Antwoorden

Ligt het misschien niet aan de content en de manier van aansluiten? Als je namelijk naar sommige tv-zenders kijkt is het signaal vaak stereo en dus is er geen surround-geluid dat weergegeven kan worden. Dit werkt echter alleen als de decoder middels hdmi of een digitale verbinding gekoppeld is. Als de zender wel Dolby Digital ondersteunt en doorstuurt maar je gebruikt analoge tulpkabels, dan zal het signaal alsnog stereo zijn.

Je kunt wel altijd met je receiver een stereo-signaal omzetten naar een surround-signaal. Hiervoor zijn verschillende audio-modi te gebruiken.

Bedankt voor het snelle antwoord.

Ik kijk televisie via de kabel, er zit geen decoder tussen.

Over 3 weken krijg ik wel een decoder met glasvezel, zou dit dan beter gaan werken?

Ik heb geen Optische kabel ingang in mijn televisie zitten.

Verder ga ik ook een nieuwe Samsung Curve tv kopen.

Damon

Als de decoder in je tv zit is de HDMI-aansluiting de enige optie, tenzij er een digitale audio-uitgang is. Via HDMI ARC zou Dolby Digital, wanneer uitgezonden, via de receiver afgespeeld moeten worden.