Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman kardon bds580 speelt geen 3d op sony bravia kd49x8505B?


8 januari, 2015, Categorie:

Hallo

Sinds een jaar een HK BDS580 set, sinds deze week een sony UHD tv (4K) sony KD49X8505B

Ik dacht een 3D blue ray te kunnen afspelen maar dat geeft problemen. Beide apparaten zijn 3D geschikt maar de HK zegt bij het afspelen dat er geen scherm geschikt voor 3D is aangesloten, de Sony geeft aan dat het formaat niet wordt ondersteund. Ik heb van alle apparaten de software updated.

Ik heb binnen de HK de instellingen getracht te wijzigen vwb beeld formaat en dergelijke, geen verschil.

Binnen de Sony krijg ik de 3D functie niet geactiveerd omdat het formaat niet wordt ondersteund.

2D werkt overigens prima

HDMI kabels wisselen geeft geen verschil. Ik heb het gevoel dat er softwarematig iets niet klopt, ze kennen elkaar niet. Iemand een idee?

Antwoorden

Dat is een lastige, daar zou iemand even uitgebreid naar moeten kijken. In principe zou het zonder problemen moeten werken, het is immers een standaard 3d-signaal. Wellicht kun je even contact opnemen met Harman.

Hallo Martijn,

Dank voor je reactie,

Ik heb Harmon gebeld en het enige waar ik nog niet zeker van ben is of ik HDMI 1.4 kabels heb gebruik, maar dat zou bijna niet anders kunnen. (meerdere gebruikt en allemaal vrij nieuw, geen idee of er uberhaupt is te zien wanneer het 1.4 is)

Verder kunnen ze mij er niet bij helpen dus zou ik terug naar de winkel moeten met het apparaat om daar iets te proberen.

Probleem is dat ik niet weet of het in de Harmon of in de Sony zit…

Ja, dat blijft lastig. Maar, qua HDMI-kabel zit je waarschijnlijk goed hoor. Er worden eigenlijk alleen maar HDMI 1.4-kabels of nieuwer verkocht en sowieso mogen de versies niet meer gebruikt worden.

eureka! Oplossing gevonden!

Het probleem zit hem in het niet-automatisch omschakelen van de resolutie van de HK set. Als deze op 1080 lijnen staat ingesteld  (handmatig) werkt het wel want dan geeft hij het 3 D gebeuren vrij om aan te zetten. op uhd (2160) werkt 3D dus niet.
Ik heb Harman Kardon hiervan op de hoogte gebracht, zal wel een update voor moeten komen, tenzij alleen mijn apparaat daar last van heeft natuurlijk…