Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Graag advies over aanschaf 2.1 set?


19 juni, 2014, Categorie:

Beste,

Ik ben momenteel aan het kijken voor de aanschaf van een home cinema systeem.
Voor 5.1 heb ik eigenlijk geen ruimte dus de voorkeur gaat uit naar 2.1. systeem zal vooral gebruikt worden voor films en tv series.

Ik heb hierover wat vragen:

1: Is het beter om de receiver, subwoover en boxen van 1 merk te kopen?

2: als ik homecinema samestel ipv een all-in-one systeem heb ik dan meer kans op problemen? incompatibiliteit en dergelijke?

3: eventuele advies voor specifieke merken of combinaties?

4: voor welk budget heb ik een goed systeem? als ik minder dan 700 euro wil besteden kan ik dan beter een all-in-systeem zoeken?

alvast bedankt…

Antwoorden

Beste,

In ons tips en advies archief vind je meer informatie over de verschillen tussen alles-in-één systemen en systemen met losse componenten.

1. Nee, niet wanneer je goed gaat luisteren en voldoende budget hebt voor een goed systeem.

2. Nee, dat werkt allemaal soepel samen, mits je goed kijkt naar wat je koopt.

3. Het enige advies dat ik kan geven is; ga luisteren en laat je adviseren in een HiFi-zaak. Zij kunnen veel laten zien en horen, en geluid is echt persoonlijk.

4. Voor 700 euro heb je niet bijzonder veel opties wanneer je voor losse componenten gaat. De vraag is eigenlijk; wil je een systeem waar een virtueel surround-geluid uitkomt? Is surround belangrijk? Zo ja, dan kom je al snel op een soundbar 2.1 systeem of iets in deze richting terecht. Een losse receiver beschikt niet over modus waarmee je surround-geluid uit twee speakers haalt. Er zijn verschillende alles-in-één 2.1 systemen waar middels diverse technieken een virtueel surround geluid weergegeven wordt.