Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geplof of geen geluid in boxen en sneeuw op tv bij opstart?


29 juli, 2014, Categorie:

Dag iedereen,

Ik ben al maanden op zoek wat het probleem zou kunnen zijn.  Ik heb nog nooit problemen gehad en na verbouwingswerken alles opnieuw aangesloten met probleem in titel als gevolg.  Ik heb een nieuwe box van telenet, een marantz versterker, panasonic blu ray, ps4 en een samsung plasma tv.  Alles is aangesloten via hdmi dwz dat alle apparatuur met hdmi is aangesloten op versterker en die is dan met een hdmi aangesloten op de tv.  De versterker is reeds gecontroleerd en puur op audio werkt die perfect.  Box van telenet is nieuw en hdmi kabels zijn ook nieuw.  Na opstart dus sneeuw en geen of plofgeluiden.  Dan sluit ik box van telenet even af, start hem terug op en dan heb ik beeld.  Als ik hetzelfde doe met de versterker kan het zijn dat ik geluid heb of nog wat geplof dat dan verdwijnt als ik het nog een afzet en aanzet. Help!

 

Wouter

Antwoorden

Hoi Wouter,

Dat is zeer vervelend. Ik zou je graag een oplossing geven maar daarvoor zouden we exact alles na moeten lopen en testen. Je hebt de receiver compleet laten checken? Ook het HDMI-board? Daar kan nog wel eens een probleem inzitten.

Wat gebeurt er als je de mediabox van Telenet direct op de tv aansluit? Heb je dan hetzelfde probleem of treedt dit alleen op wanneer je de receiver ertussen zet? En, krijg je dit bij alle bronnen, dus ook de PS4 en Blu-ray speler?

Ik krijg dit bij alle bronnen. Zowel bluray, ps4 als telenet box.  Een vriend van me dacht ook aan hdmi board. Dan moet ie waarschijnlijk naar fabrikant en heb geen garantie meer. Kostbdit niet meer dan een nieuwe aankopen?

Ja, ik ben er wel bang voor maar wellicht kan je het ergens voor weinig geld in ieder geval laten checken?

Nog eens alles gecheckt en bij iemand anders thuis.  Bij eerste opstart nadat alles voor eerste keer is aangekoppeld is er geen enkel probleem. Versterker staat in standby. Na een paar uur alles terug aangezet en opnieuw zelfde problemen. Zou het misschien toch stroomtoevoer zijn omdat die op standby staat? Morgen misschien toch maar opsturen 🙁