Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluidsverbinding tussen tv Panasonic TX L 42 ET 60 E en JVC RX-ES1SL?


18 januari, 2014, Categorie:

Waar moet ik op een TV toestel (merk Panasonic TX L 42 ET 60 E) de tulpstekkertjes aansluiten die de verbinding maakt met mijn Thuisbioscoopcentrale (merk JVC RX-ES1SL)?

Voorheen had ik enerzijds de tulpstekkertjes in de Humax iHDR 5200C aangesloten en anderzijds op de genoemde versterker van JVC. Het geluid werkte goed.

Nu ik de tulpstekkertjes enerzijds op de TV Panasonic aansluit op de Audio uitgang en anderzijds op de JVC versterker, is er geen geluid te horen!

Wie kan mij uit de brand helpen?

Peter87

Antwoorden

De tuplstekkers moet je op de tulp-uitgang van de tv aansluiten. Dit zijn rood/wit stekkers, vaak vergezeld door geel. Overigens heeft digitaal altijd de voorkeur. Als dat niet gaat gebruik je de tulpstekkers. Als er geen aansluitingen hiervoor op de tv zitten kun je ook altijd nog de koptelefoonaansluiting gebruiken, middels een adapter.

Martijn, bedankt voor de snelle reactie. Helaas heeft de door jou voorgestelde oplossing geen resultaat. 🙁 Ik heb dit al geprobeerd, maar er komt geen geluid uit mijn versterker JVC.

Kan het zo zijn, dat ik in het menu van de TV een aanpassing moet doen? Ik ben al enkele dagen daarnaar op zoek, maar ik kan niks daarover vinden!

Ben zeer benieuwd. Peter87

Het lijkt me dat het audiosignaal automatisch uitgestuurd wordt, zonder een instellingen. Als het wel zo is zou je die bij de audio-instellingen moeten vinden. Zeker dat je niet de uitgang maar de ingang gebruikt hebt?

Als het mogelijk is zou ik het digitaal proberen. 

Ik heb audio uit gebruikt. Audio in zit niet op dit toestel, zodat foutmontage niet mogenlijk is.

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen waar ik in de handleiding van het toestel  over dit onderwerp de benodigde handelingen kan vinden.

Ik ben bang dat het daar ook niet uitgebreider instaat dan wat ik zeg. Het is immers een vrij standaard connectie waar weinig aan in te stellen valt. Ik denk dat het aan iets anders ligt wat je over het hoofd ziet, bijvoorbeeld het schakelen naar de juiste bron op de receiver. Ik noem maar wat.