Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluidsprobleem Marantz NR1605?


31 januari, 2015, Categorie:

vandaag heb ik een Marantz NR1605 receiver gekocht. Deze aangesloten op mijn elac surround set boxen. Het geluid dat eruit komt als ik radio luister is weergaloos mooi. Ook via internet radio. Maar als ik het geluid via de tv wil luisteren, of via mijn media player valt de helft van mijn volume weg, en het word blikkig en geen enkele warmte en bass meer in het geluid. Ik heb reeds een nieuwe optical kabel gekocht. HELP, hoe kan dit?  Zal situatie kort uitleggen. Samsung tv, receiver, media player en hd recorder (samsung van ziggo) Er zit een hdmi kabel van HD recorder naar tv. Vanuit media player gaat alleen een hdmi naar tv. Vanuit receiver gaat er een hdmi naar tv, en een optical naar de tv.

wie kan mij helpen??

Mvg Marieke Schoneveld

Antwoorden

Ik denk dat het niet aan de bekabeling ligt maar aan de audio-instellingen. Op welke audio-modus staat de receiver bij die inputs en worden alle speakers dan gebruikt? En, welk signaal wordt doorgestuurd? PCM of Dolby Digital?

Waarom geen HDMI ARC tussen receiver en tv, dan heb je over het algemeen het beste geluid, kun je met de tv afstandsbediening ook je receiver bedienen, dit moet je wel aanzetten in zowel de tv (any net) als in de marantz (bij de hdmi settings) Je hebt dan geen optische kabel nodig.

Succes!

Zit geen arc op tv

maar optich

 

Staan de volumes van je mediaplayer en Samsung Ziggo box wel open??