Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluidsonderbreking in dolby atmos?


27 oktober, 2018, Categorie:

Hallo,

bij het afspelen van een demo-bluray van Dolby  Atmos heb ik een onderbreking in het geluid. Mijn opstelling is een Marantz 6011 en een 5.1.4 speaker opstelling, waarvan de 4 effectief in het plafond geplaatst zijn. Op het demo schijfje heb je 2 mogelijkheden, een true hd of een dolby digital plus versie van de tracks, om af te spelen. Ik kies uiteraard voor de true hd versie en de versterker geeft dolby atmos weer, toch ergens een onderbreking van het geluid in de weergave. De geluidsweergave in de dolby digital plus versie is zonder onderbreking. De bluray player is een wat ouder model, deze staat in bitstream audio ingeschakeld om meerdere kanalen weer te geven. Ik heb dit probleem ook al ondervonden bij films. Als ik opzoek ga naar een nieuwe bluray player, vind ik max in de specificaties steeds maar 7.1. Zijn er nog geen bluray spelers die 5.1.4 kunnen weergeven dan op de markt momenteel ? Of zit het probleem ergens anders. In de luidspreker controle functie komen alle speakers aan bod een voor een, dus dat is ook in orde. Ik ben radeloos.

Antwoorden

Beste,

Zit ergens een onderbreking  in de decodering van het signaal naar Atmos . Probeer eens in de vriendenkring ergens een nieuwere uhd speler te lenen om één en ander uit te testen zo kan  je dan al één factor uit sluiten. Moeilijk te zeggen van op afstand .

Het is de receiver die het signaal omzet en stuurt naar de verschillende kanalen dus.. voer voor de audioexperten onder ons en dat  ben ik helaas niet.

Succes !