Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid weg van Blu ray speler sony?


24 januari, 2017, Categorie:

Wie kan mij soms helpen .

Heb sinds korte tijd een sony blu ray home cinema aan mijn sony tv gekoppeld voor beter geluid via home cinema.

sinds enige tijd hoor ik een gekraak en valt het geluid uit.  als in dan home cinema terug opstart of even schakel tussen andere zoals radio dan werkt hij weer terug op tv.

heb al cdmi kabel vervangen en ook een nieuwe optische kabel gestoken, maar het probleem blijft zich voordoen.

heeft iemand hier ervaring mee?  Antwoord zou heel welkom zijn, want ik ben teneinde raad

Antwoorden

Beste,

Altijd vervelend dergelijke issues. Het vervangen van de kabels is een goede start. Helaas heeft het in jouw geval niet geholpen. Vergewis je er van dat het systeem voldoende koeling krijgt. Vaak zitten dit soort apparaten ingebouwd in een meubel en kan het na verloop van tijd erg warm worden. Kijk meteen of er niet teveel stof zit bij de ventilatiegaten van je receiver. Warmte en/of stof kunnen de oorzaak zijn.  Daarnaast zou je kunnen kijken of het mogelijk is het systeem een reset te geven naar de fabrieksinstellingen.

Mochten bovenstaande zaken niet helpen, kun je overwegen om een andere TV aan te sluiten. Als het probleem zich blijft voordoen, dan heb je uitgesloten dat de TV dit veroorzaakt. Het lijkt mij niet dat het hier aan ligt, maar dan heb je het in ieder geval uitgesloten. Hetzelfde geldt voor de speakers. Kijk of je andere speakers kunt aansluiten en of het probleem blijft bestaan. Wellicht is dit wat lastig. Als alternatief kun je de speakers wisselen; de speaker die normaal links in je opstelling staat, op het rechterkanaal aansluiten. Of linksachter en rechtsachter wisselen. Wanneer de storing zich “verplaatst” weet je ieder geval waar het vandaan komt. Alle genoemde opties zijn er dus op gericht om te bepalen welk onderdeel van je apparatuur de storing veroorzaakt.

Het kan natuurlijk zijn dat je uiteindelijk tot de conclusie komt dat er een defect zit in de versterker. In dat geval is het noodzakelijk om terug te gaan naar de partij waar je het hebt aangeschaft. Een winkel die je graag als klant houdt zal bereid zijn om mee te denken over een oplossing.

Succes!