Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid via optische aansluiting hapert, hoe oplossen?


6 november, 2013, Categorie:

als ik via de USB aansluiting een film afspeel op mijn Philips 42PFL6907 tv en het geluid via optische uitgang naar mijn Lg-Hx806xg home cinema stuur dan hapert het geluid (onderbrekingkjes om de 10 a 15 seconden) ik heb er geen last van als ik het geluid van iTV via de zelfde manier laat lopen.  wie weet raad? 

Antwoorden

Misschien voor de hand liggend, maar heb je al eens een andere kabel gebruikt? Waarschijnlijk is dat het niet, maar je weet nooit.

ik heb er zelfs een nieuwe kabel voor gekocht maar dat leverde helaas geen verschil. Tnx anyway

Dan wordt het inderdaad lastiger om het probleem te vinden. Is er toevallig een andere manier om het geluid naar de set te sturen, bijvoorbeeld HDMI ARC of digitaal coaxiaal?

Nee, helaas niet. De LG HC heeft alleen een optische aansluiting. De HDMI is geen ARC helaas. 

Een andere optie is om de set van een firmware update te voorzien. Lees even in de handleiding of dit mogelijk is.

Ik heb het gechecked maar ik vrees dat ik op beide apparaten de meest recente firmware heb staan.

kan het zo zijn dat de optische kabel van € 15 niet goed genoeg is ?

Het kan altijd zo zijn, dat weet je alleen zeker door even een ander kabel te checken. Dat kan overigens ook een kabel van 3 euro zijn.

ik had pricies hetzelfde, bij mij was t de hdmi kabel die niet goed was

Ik heb een optische kabel geprobeerd en een hmdi kabel,  beide zelfde effect,  haperend.  Panasonic tv, harman kardon hds 270 surround set

hoi allemaal, ik heb onlangs een nieuwe tv gekocht (phillips), nou ben ik erachter gekomen dat het geluid van mijn home cinema, die ik al 3 jaar heb hapert als ik een 4k video/film kijk, het licht niet aan de tv, want als ik de hdmi kabel er niet in heb zitten doet het geluid het gewoon, ook hapert hij als ik de optische kabel er in heb zitten, kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!!

Bij mij, haperde het geluid ook om de ca. 5-10 seconden. Een ander optical en HDMI kabeltje geprobeert zonder resultaat. Toen de TV ontvanger Telfort/KPN vervangen en het probleem is opgelost.  LG TV met SONOS soundbar.

Ik had hetzelfde probleem. Heb de hdmi instellingen aangepast. Arc uitgeschakeld  en geen hdmi controle (als de tv via hdmi instructies stuurt valt het geluid even weg). Het werkt nu perfect via optische kabel….