Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid vertraging met mijn Panasonic Home Cinema Set 5.1?


14 januari, 2014, Categorie:

Hallo,

Er zijn heel veel vragen langsgekomen over geluid vertraging en de meeste zijn ook met weinig handelingen op te lossen. Ik heb veel van die vragen met antwoorden gelezen en ook veel geprobeerd maar niemand, zelfs medewerkers van Panasonic, Mediamarkt of Electronica zaak kunnen me niet helpen.

Het is als volgt: Ik heb mijn PC via HDMI aangesloten op mijn Sony TV. Als ik dan het geluid gewoon over de boxen van de TV laat lopen is er geen enkel probleem. Dan sluit ik mijn Home Cinema van Panasonic (SA-BT230) aan via de ARC aansluitingen tussen beide apparaten met de juiste HDMI kabel. 

(Op de automatische delay stand) Dan begint de vertraging redelijk goed, wel merkbaar maar niet storend. Dan na een half uur of een uur begint de vertraging groter te worden en loopt het steeds verder achter. De hoeveelheid vertraging schommelt en wisselt dus constant.

Zelfs wanneer ik het handmatig aanpas varieert het elke keer, dat betekend dat ik elk uur mijn delay moet aanpassen.

Hoe is dit mogelijk en wat doe ik verkeerd? Panasonic geeft mijn TV de schuld en Sony geeft de Panasonic de schuld. Ik heb sterk het gevoel dat het aan mijn Panasonic ligt want hiervoor heb ik een Samsung TV gehad en daar was hetzelfde probleem.

 

met vriendelijke groet,

Jonathan

 

Antwoorden

Hoi Jonathan,

Heb je op de SA-BT230 ook de mogelijheid om de PC via HMDI te koppelen aan de HDMI input aansluiting? Vervolgens kan je dan de BD player met een HDMI (ARC) kabel koppelen aan je TV, werkt over het algemeen beter. Met je huidige opstelling wordt het geluid namelijk 2x vertraagt, van PC naar TV en TV naar BD player.

Mvg,

Tom

Beste Tom, 

Helaas heeft mijn speler niet de mogelijkheid om een extra HDMI aan te sluiten. Maar bedankt voor de tip mocht ik in de toekomst een andere set willen kopen met meer mogelijkheden. 

Ik moet dan kijken naar een set met hdmi in en een hdmi arc voor de tv? 

Voor de verheldering, mijn Pc geeft dan het beeld en geluid met de goeie vertraging door aan de home cinema set. Die verwerkt het Geluid en geeft dan het Beeld door. Mijn Tv geeft de vertraging voor het verwerken van het beeld door aan home cinema en die past zijn geluid daar op aan. 

Is dit de manier hoe de nieuwe opstelling zijn werk doet? 

Met vriendelijke groet, 

Jonathan 

Hoi Jonathan,

Dat is correct. Over het algemeen wordt beeld sneller doorgegeven dan geluid. Door deze opstelling zit er in ieder geval zo min mogelijk vertraging in het geluid.

Mocht het geluid met de nieuwe opstelling sneller zijn dan het beeld dan heb je altijd nog de mogelijkheid om het geluid te vertragen (auto/handmatig).

Er is (voor zover ik weet) geen mogelijkheid om het geluid namelijk te versnellen.

Mvg,

Tom,

 

Beste Tom,

Ik ben met uw tip aan de slag gegaan en een nieuwe Home cinema set uitgekozen met een HDMI ingang. En ik heb toch gekeken naar een Sony (nu hetzelfde merk als mijn TV).

Voor nu lijkt alles perfect te werken! Er zit, zonder iets in te stellen, totaal GEEN vertraging meer in en het loopt mooi gelijk met het beeld. 

Dank u wel voor de tips en hulp.

met vriendelijke groet,

Jonathan