Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van tv via speakers home cinema set?


17 september, 2017, Categorie:

mijn ouders hebben een jvc rx 5062 home cinema set (zonder HDMI). Ze hebben een Samsung decoder smt-g7401 welke via HDMI ARC is aangesloten op de LG smart tv. Nu wil ik het geluid van de tv naar de speakers van de home cinema set laten lopen. Ik dacht dit met een optische kabel te kunnen doen, maar ik krijg het niet voor elkaar. Heb zowel directe koppeling van tv aan home cinema set geprobeerd als aansluiten van decoder op home cinema set, maar het lukt nog steeds niet. Heeft iemand tips?

Antwoorden

Beste,

Weet je zeker dat de optische kabel wel in orde is? Het zijn kwetsbare kabels en wie weet is dat het probleem. Probeer zonodig de verbinding tot stand te brengen met de “normale” tulp-aansluitingen om te kijken of dat wel werkt.

Dit zou kunnen duiden op een defect idd. Maar kijk eerst of je wellicht de optische uitgang van de decoder en/of de televisie moet activeren. Als dat zo is dan moet dit in de betreffende menu’s als mogelijkheid te vinden zijn.

Tulpaansluiting zit niet op decoder. Er zit al tulpverbinding tussen tv en receiver en dat werkt niet. Optische kabel kwam rechtstreeks uit de verpakking en ben er voorzichtig mee omgegaan. Heb bij tv gekozen voor optie geluid via surround system(optisch), maar ook dit biedt helaas geen soelaas.