Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van tv over home cinema set?


29 juni, 2017, Categorie:

Ik heb een Samsung UE43KU6500 tv en een Philips HTS5550/12 home cinema set. Ik kom helaas niet uit om het tv geluid over de home cinema set te laten lopen.

-HDMI/arc heeft tv wel maar home cinema set heeft alleen hdmi out (1.3)

– Tv heeft optical toslink maar home cinema set heeft coaxical.

wie kan mij helpen aub? (Sorry voor dubbele plaatsing er ging wat mis)

Antwoorden

geaccepteerd

Coverter van coax naar optisch ertussen en je probleem is opgelost!

Beste,

Als arc poort niet lukt andere hdmi ingang gebruiken. dus hdmi out van de philips op een van de drie ingangen van de samsung tv uitproberen.  De twee hdmi ingangen op de philips zijn voor randapparatuur aan te sluiten zoals blu-ray of andere . Hdmi geniet de voorkeur qua aansluiting.

Succes !

 

Dank u wel voor uw antwoord. Dat is nu juist het probleem de philips heeft geen hdmi out kan dus niet via hdmi verbinden voor geluid.

 

Verbeterd!!

Mijn fout ik bedoelde te zeggen philips heeft alleen hdmi out maar ik moet een in hebben om tv geluid erover te kunnen laten lopen

Beste,

Net handleiding bekeken voor de homecinema van PHILIPS en daar staat een hdmi out vermeld. U vermeldde zelf een 1.3 out verbinding voor cinema set in eerste vraag.

2de optie is optisch verbinden van Tv naar home cinema set. Instellingen op de tv audio optisch selecteren en indien nodig ook op cinema set.

Mvg,

Ik denk dat mijn vraagstelling niet duidelijk is. Hdmi out van home cinema betekent dat het er niet in kan dus tv geluid via hdmi kan niet in de home cinema set waardoor hdmi optie wegvalt.

optisch gaat ook niet omdat de tv dit wel heeft maar de home cinema set weer niet(deze heeft weer coaxical en tv niet) dus simpel via een optical toslink kabel gaat me ook niet lukken.

mijn vraag is dan eigenlijk hoe krijg ik het wel voor elkaar om het geluid vd tv (als ik bijv netflixx of wat anders kijk) via de speakers vd home cinema set te laten lopen. Bvd

  • Optical Toslink Input to Coaxial RCA Output Digital Audio Converter Adapter(zwart) 
  • Heb ik dan deze nodig of andersom? İk heb hier ook aan gedacht maar weet dus niet welke ik moet hebben. Als u me hierbij kunt helpen graag. Bvd

Beste,

Tja, dit zal in het beste wel lukken denk ik maar verwacht geen mirakels van zulke omvormers. Misschien kopen op goede webshop bij niet gewenst resultaat kan je het dan gewoon gewoon terugsturen.

Succes !