Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van tv over een home theater set?


17 oktober, 2014, Categorie:

Hallo, ik heb een Sony Home Theatre set DAV-F2000 op een Philips 42PFL 74 x6 aangesloten via een hdmi kabel. Maar het geluid is erg zacht overn de boxen van de Sony, ik kan het wel harder zetten maar als ik daarna de radio wil gebruiken staat deze keihard. Hoe kan dat weten jullie raad?

Is anders het kopen van een Philips soundbar iets om het geluid van de TV beter te krijgen.

Antwoorden

Dit ligt waarschijnlijk aan het bronsignaal en mogelijk ook nog of je Dolby Digital voor tv-uitzendingen geselecteerd hebt. Het kan zijn dat de audioniveaus per bron verschillen, daar doe je helaas weinig aan. Ik verwacht dat een soundbar geen groot verschil zal maken, tenzij er een functie opzit die automatisch het volume gelijk legt.

Oke heb een en ander uitgeprobeerd maar helaas geen verandering. En klopt het dat het geluid van deze TV slecht is? Als ik er dan een soundbar opzet en geen home set zou het geluid van de TV dan beter kunnen klinken?

Nee, slecht zou ik het niet noemen maar het blijft een flatscreen tv. Met een soundbar krijg je net zo’n goed geluid als met een home cinema set, maar dan uit maar één speaker.