Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van TV naar speakers home cinema set?


24 maart, 2017, Categorie:

(Deze vraag ook onder een artikel gezet, is nu een beetje dubbel. Excuses.)

Ik heb van Samsung een TV (LT32E310EW) en een home cinema set (HT-C5200). Signaal komt van de Telfort-decoder in de set en gaat dan naar de TV, allemaal via HDMI. Nu probeer ik audio van de TV uit de speakers van de set te laten klinken, waarbij ik liefst nog maar één afstandsbediening nodig heb. Het lukt alleen nog niet echt. Met HDMI kabels in elk geval niet, want de volumeregeling werkt alleen met de afstandsbediening van de home cinema set (die dan beperkt gesynchroniseerd is met de rest van de opstelling).

De TV heeft geen HDMI-ARC of CEC. Wel een optische aansluiting voor audio, net als de set.
Als ik nu een optische kabel ertussen leg, moet ik dan ‘externe luidsprekers’ als geluidsbron instellen op de tv en kan ik met één Samsung-afstandsbediening (bv. van de TV) de boel bedienen?
Of kan ik beter een universele afstandsbediening kopen?

Antwoorden

Ja idd even de externe luidspreker selecteren op de TV. Ik ken niet exact de mogelijkheden van de Samsung TV en HCS maar het zou idd kunnen dat je aan 1 remote genoeg hebt. Wellicht heeft bijvoorbeeld de afstandsbediening van je TV of HCS de mogelijheid om andere Samsung apparaten te bedienen (basisfuncties). Soms moet je dan op de ab even kiezen voor “TV” of op de remote van je HCS “Audio” of iets vergelijkbaars.

Heb je die mogelijkheden niet of het je vindt het niet prettig werken dan kun je altijd nog een universele afstandsbediening aanschaffen.

Succes!

Beste Bart,

ik heb een optische kabel gekocht bij de Gamma, maar dat loste het probleem niet op. “Externe luidsprekers kunnen niet met de afatandsbediening van de TV worden bediend.”

Uiteindelijk kwam ik er – via andere fora – achter dat een kabel van de 3.5 mm jack (koptelefoon) naar de AUX-aansluitingen op de home cinema set de oplossing was. Gelukkig had ik die nog liggen in de Telfortdoos. Door iets in de analoge jack te pluggen heeft de TV niets meer te zaniken en wordt het geluid direct doorgevoerd.

Bedankt voor het meedenken.

Jelle

 

Dat is een vervelende hindernis die je bent tegengekomen die ik niet had voorzien. Creatieve manier om de TV de mond te snoeren 😛

Geniet van de aanpassing. Tof om te lezen dat het is gelukt!

Wat te doen als je een optische kabel van je reciever naar de soundbar doet moet je dan het geluid van deze uitschakelen, tv heeft ook een optische ingang krijg geen geluid uit de boxen

een optische kabel hoort niet tussen een receiver en een soundbar! Lees de handleiding!!

Ok maar hoe moet het dan

de optische kabel aansluiten op tv em soundbar