Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van tv naar hoofdtelefoon?


10 augustus, 2016, Categorie:

beste mensen, heb een tv Philips 37PFL9606; gebruik deze via HDMI ARC met soundbar Philips HTL HTL5120. Deze combi functioneert goed. Ik wil echter ook via een hoofdtelefoon kunnen luisteren waarbij echter nog steeds geluid via de soundbar komt.

In het menu vd tv kan ik het geluid voor een hoofdtelefoon op een vast niveau zetten. Via de tv-uitgang voor hoofdtelefoon ontvang ik echter geen geluid op mijn hoofdtelefoon, een simpele bedrade hoofdtelefoon. Hier zit dus geen versterker o.i.d. tussen.

EXT 2 op de tv biedt via een scart adapter kabel de mogelijkheid voor SCART, aldus de handleiding. Ook heeft de tv een optische AUDIO uit. De soundbar heeft geen geluidsuitgang.

Mijn vraag: wat heb ik nodig aan kabels of kastjes hierbij? En wat is daarbij een goede (liefst draadloze) hoofdtelefoon? Ik heb hier thuis niks aan kabeltjes of kastjes, dus ik kan ook niks uitproberen. En Google verwart mij meer dan dan het mij helpt.

Alvast dank voor een antwoord, JaapH

Antwoorden

Voor zover ik weet is het of de hoofdtelefoon uitgang of de uitgang met audio voor een audiosysteem. Je hebt een splitter nodig als je voor beiden wilt gaan.

Inmiddels opgelost: de optische IN van hoofdtelefoon RS185 (rentepuntenwinkel!) aangesloten op de optische Out van de televisie. Tv en soundbar zijn hierbij gewoon via HDMI ARC onderling verbonden.
Zo kan  ik het volume van de hoofdtelefoon (via de toetsen op de oorschelpen) en van de soundbar afzonderlijk regelen.