Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid van smartphone naar surround geluid op hcs?


2 september, 2014, Categorie:

ik wil via bluetooth of airport express of netwerk geluid van smartphone of spotify op hcs horen via alle boxen en niet alleen via de voorste boxen, zoals dat nu gebeurt.

Antwoorden

Waarschijnlijk is het signaal dat de set binnenkrijgt gewoon stereo en hoor je het dus ook uit maar twee luidsprekers. Nagenoeg elke home cinema set beschikt echter over een surround-modus die je in kunt schakelen. Je kunt dan, in veel gevallen met een knop op de set en/of afstandsbediening, de sorrund-modus kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een Party Modus of Dolby Music zijn. Check even goed de handleiding voor hoe dit op jouw home cinema set werkt.

Dank je voor het snelle antwoord, Martijn!

Ik heb een bijna verborgen knopje gevonden, waarmee ik nu inderdaad spotify (via TV) en ev. een inplugbare USB stick en muziek van mijn PC( via bedraad netwerk)  via alle beschikbare speakers krijg. Via bluetooth lukt het echter nog steeds niet; dan krijg ik nog alleen de voorste boxen te horen.

 

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar het kan zijn dat Bluetooth niet ondersteund wordt hiervoor. Ik zal het eens checken.