Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid valt soms weg bij Connectie tussen Yamaha HTR-4067 en Samsung QE65Q7?


18 april, 2019, Categorie:

Ik heb mijn nieuwe Samsung QE65Q7 tv met de One connect box verbonden met mijn Yamaha HTR-4067 reciever  via de HDMI ARC.

Alles werkt goed, alleen valt het geluid met regelmaat een fractie van een seconde weg, op dat moment knippert de text op de display van de reciever ook. Vooral na het wisselen van zender of aanpassen van volume, hapert hij nog wat meer.

Ik weet dat er nog wel eens wat problemen via ARC aansluiten zijn.

Ik heb van alles geprobeerd, waaronder ook de uitvoer van de tv van Bitstream naar PCM zetten, dit volgt ook niet tot het gewenste resultaat.

Ik heb nu tijdelijk een Samsung soundbar aangesloten via dezelfde manier en deze werkt wel gewoon normaal. Ik heb het idee dat het audio formaat niet compatible is met de yamaha reciever  of zoiets dergelijks?

Via toslink kabel sluit ik hem liever niet aan, omdat ik dan steeds handmatig mijn reciever aan en uit moet zetten.

Kan iemand mij verder helpen?

Antwoorden

Beste,

Samsung  producten werken uitstekend in hun eigen universum de compatibiliteit met andere merken valt nogal dikwijls tegen gezien de vele klachten bij onze Angelsaksische buren die je tegenkomt op de vele forums van hun producten. Gezien de vele dingen die al uitgeprobeerd hebt is de hdmi kabel eens wisselen misschien een uitkomst. Anders wordt het gewoon weer de zwarte piet   doorschuiven naar elkaar( samsung – Yamaha) vrees ik.

Misschien dat de collega’s je verder kunnen helpen , Succes !

Bedankt voor uw reactie, dat ga ik vanavond bij thuiskomst nog even proberen.

Meer tips / advies altijd welkom 😊