Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid tv via zowel digitale kabel als hdmi?


27 april, 2016, Categorie:

Ik heb mijn avr via hdmi (arc) aangesloten op de tv voor mijn surround geluid. Alleen nu wil ik het stereogeluid via mijn versterker laten lopen. Ik had in gedachten om de tv ernaast dus optisch aan te sluiten aan de versterker. Ik heb dan voor geluid waarvan de tv de bron is twee audio signalen lopen, 1 optisch naar de versterker en 1 via hdmi naar de receiver voor de center en surround speakers (de avr stuurt de front speakers niet aan, dat doet de versterker). Mijn vragen zijn: werkt dit? Zou het geluid gelijk lopen? Ben erg benieuwd. Fijne koningsdag 🙂

Antwoorden

Ik snap je niet helemaal. Waarom is dit de opstelling? Een tv kan het verschil niet maken tussen speakers en stuurt volgens mij geen audio via twee uitgangen tegelijkertijd uit.

Dat doen alle toestellen.

HDMI geluid samen met optisch gebruiken wij in onze winkel om problemen onderweg met HDMI te voor komen. Je kunt dus gewoon naar je receiver en versterker tegelijk.

Maar ik denk dat je syncproblemen gaat krijgen aangezien 2 versterkers tegelijkertijd gelijk het geluid moeten doorgeven. Ik ben bang voor vertraging.

Dank voor de reactie. Kan ik dan beter de versterker via een rec out aansluiten op de avr en op die manier de frontspeakers via de versterker laten lopen? En dan een optische aansluiting vanuit de tv naar mijn netwerkspeler (via xlr gekoppeld aan versterker) als ik puur stereo wil (aangezien de DAC van mijn avr minder is dan van mijn netwerkspeler).

Ja, daar doelde ik ook op met tegelijkertijd.