Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid samsung tv via jvc nxf7 en humax IRHD 5300C?


16 februari, 2015, Categorie:

Hallo iedereen,

Ik heb een samsung ue40b7000wwxxn van net voor het Ci+ tijdperk en heb daar al jaren een JVC NXF7 home cinema set bij die het geluid van de tv prima via de boxen laat lopen. Nu een humax IRHD 5300C laten installeren en een optische kabel tussen de home cinemaset en de decoder geplugt.. alleen maar ruis.  Bij de decoder zie ik rood licht bij de ingang van de optische kabel. Bij de home cinemaset zie ik rood licht bij output maar niet bij de input… Waar zou dit aan kunnen liggen ? Heb het optische kabeltje gekocht nadat de installateur weg was (zit er niet standaard bij)..

Antwoorden

geaccepteerd

@Audiofreak1

 

Het is gelukt… bedankt voor het meedenken.. !

Buurman loopt binnen voor vraag over energielabel en komt meteen met de gedeeltelijke oplossing. Input afstandbediening audio in/digital in ipv tv in zoals ik voorheen had bij analoge tv…

Vervelend is alleen dat uitzendingen die niet in dolby digital zijn dan weer niet via de home cinema set lopen en ik het geluid via die goedkope tv speakers hoor… iemand voor dit probleem een oplossing ???

Sluit de optische kabel aan tussen je tv en je home cinema set, nu hoor je alles wat je afspeelt op tv.

Je Humax sluit je op je tv aan met alleen de hdmi kabel.

Op deze manier heb je ook geen last van lipsync problemen.

 

Dank je wel. Is een stap vooruit want inderdaad op alle zenders het geluid via de de Home Cinema Set.. Nadeel is dat ik, als ik de DVDspeler (Home CinemaSet nxf7) inschakel (toets dvd) ik wel het geluid maar niet het beeld van de DVD krijg… de laatste horde. Werkte wel (uiteraard) toen de optische kabel van home cinemaset naar de Humax liep. Oplossing (?)..Als leek zou ik denken dat er dan ook nog een optische kabel van HCS  (out) naar Humax moet laten lopen maar voordat ik zo’n kabel koop graag nog advies… alvast bedankt voor de eerste oplossing!

Je moet uiteraard de dvd speler met een scart of hdmi kabel aansluiten op je tv.

Vervolgens moet je de juiste ingang selecteren op je tv (scart of hdmi ingang)

De humax hoeft niet rechtstreeks naar je HCS maar met hdmi naar je tv, via de optische kabel tussen tv en HCS komt het geluid dan automatisch terug.

Hallo, wij hebben een JVC NXF7 en die werkte altijd perfect.

Maar als we hem nu aanzetten, gat hij na een paar seconden uit en zegt heel vriendelijk” Good bye”

Weet iemand daar een oplossing voor?

B.V.B Dank