Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid Onkyo BD SP 809 niet synchroon met tv?


26 december, 2013, Categorie:

Heb onlangs een Onkyo BD SP 809 blue ray speler gekocht en met een 3d monster hdmi kabel verbonden met mijn Toshiba 55YL985DG tv. Bij afspelen van de blue-rays loopt het geluid net niet synchroon met het beeld. Is dit probleem oplosbaar of maar beter op zoek gaan naar een andere Blue Ray speler (de Onkyo kan nog retour leverancier)?

Antwoorden

De speler zit direct via HDMI op de tv aangesloten en er zit geen receiver of home cinema set tussen? Dan is het zeer vreemd dat er vertraging optreedt. Ik weet niet of er een specifieke instelling op de speler zit hiervoor maar lijkt me sterk. Dan zou er iets mis zijn met de speler.

Martijn, bedankt voor je snelle antwoord.

De speler is rechtstreeks aangesloten op de tv via HDMI. Ik heb er wel een versterker bij en soms treed er verbetering op als ik hem uitzet maar soms ook niet.  Er zit op de speler wel een resolutieknopje (van 576i tot 1020p24) waarvan ik de diverse instellingen heb geprobeerd geeft soms verbetering en soms niet. Het komt ook voor dat de BR speler  bij gewone dvd’s af en toe piepjes geeft alsof de processor het niet trekt, door een andere resolutie te kiezen kan houdt dit dan vaak weer op. Weet jij een andere degelijke BR 3d speler zonder dit soort problemen?

 

Ik begrijp het niet helemaal. Zit de versterker er wel of niet tussen?

De spelers die ik getest heb hebben dit probleem (in mijn setting) niet dus elke andere speler kan ik je aanraden.

De versterker zat er wel tussen maar ik zette hem dan uit. Inmiddels de versterker er helemaal tussenuit gehaald (kan dat dan uitmaken?) en het lijkt vooralsnog beter te zijn.

Ja, dat kan zeker uitmaken. Het is immers een extra stap in het proces. Maar, dan moet je het dus bij de versterker zoeken. Daar zit als het goed is een delay-functie in waarmee je de audio kunt vertragen.