Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid instellen via avr maar met dubbele tuner en smart tv?


31 mei, 2014, Categorie:

Hoi mijn naam is Silke en ben al een tijdje bezig om het volgende voor elkaar te krijgen

De situatie is als volgt

Ik heb van ziggo de Samsung smt c7140 ik heb een denon receiver AVR2313 een denon blue ray speler DBT 3313ud en een samsung curved smart tv ue55h8000slxxn

In de samsung heb ik een extra digitale tuner zitten de quantis CI+ 1.3 module En natuurlijk ook 1 in de ziggo box.  Nu krijg ik het geluid van de tv met de c1 module alleen aangesloten met een optische kabel. En de ziggo is met een hdmi verbonden met de avr in de cblstat   Ook is de tv verbonden van de tv-hdmi1 naar de avr naar monitor 1.  En de blueray speler zit met een hdmi kabel van hdmi out Amp naar de bluray hdmi uitgang van de avr.

Het lukt mij niet om de tv die een hdmi in 3 (ARC) heeft aan te sluiten op de AVR wat doe ik nu niet goed?  En nu is het ook zo dat als je een zender hebt zoals bv history discovery deze via de tv met de ci module kijkt  je wel goed geluid hebt en via de ziggo box dan is het geluid alleen stereo  en zeer zacht

Hoe kan ik nu de kabels het beste aansluiten en het liefts zonder de optische kabel.

Als je meer info nodig hebt dan hoor ik het graag, het is heel verhaal maar ik hoop dat je me de oplossing kan geven

Groetjes Silke

 

Antwoorden

Dat is een lastige want zoals je het aangeeft is het correct aangesloten. Het enige waar het nog aan zou kunnen liggen is een instelling. Op beide apparaten is HDMI ARC geactiveerd?

Maar het geluid via optisch of ARC zal qua kwaliteit niet uitmaken.

Hartelijk dank voor de info. Ik heb op internet gezocht en daar wordt gemeld dat een optische kabel geen dolby true hd kan doorgeven ?  Is dit zo.

Tweede vraag. Opeens doet mijn connectie dvd speler met de avr niet meer.  Hoe kan ik weten dat er een hdmi poort stuk is of domweg een instelling die ik per ongeluk verkeerd heb gezet. Dit zou toch allemaal niet zo spannend moeten zijn.  Er Zit nu een hdmi kabel van dvd speler denon op de “hdmi out amp” naar de avr ” hdmi blueray”

Hartelijk dank

Silke

 

Hallo tweede vraag is opgelost. Ik had de hdmi poort niet correct toegewezen bij de setup van de avr.  Ben nog wel benieuwd wat je vindt van het verschil tussen een optische en een hdmi kabel

 

Bvd. Silke

 

Een HDMI kabel is voor beeld en geluid, een optische kabel alleen voor geluid. Een HDMI kabel heeft een hoge bandbreedte en kan ok high resolution audio (DTS-HD bijvoorbeeld) doorsturen. Een optische kabel kan maximaal Dolby 5.1 doorsturen.