Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid hapert bij blue-ray speler Toshiba BDX3200 met HDMI?


4 januari, 2014, Categorie:

Eigenaardig probleem. Ik heb een Nieuwe Onkyo HT-R548 Homecinema receiver HT-R548  en heb hier op aangesloten een Toshiba BDX3200 Blue-Ray speler het HDMI kabel. Het volgende doet zich voor als ik een blue-ray afspeel dan ga dit soms 1 tot 10 minuten goed en opeens begint het geluid te haperen, wordt onderbroken of komt helemaal niet terug beeld loopt keurig door. Op de receiver zie ik de HDMI knipperen en het lijkt erop dat er een HDMI synchronisatie probleem is.

Ik heb de Toshiba na laten kijken door Toshiba en er is met de speler totaal niets mis alles werkt 100 % en de laser is 100 % clean.

Het probleem doet zich alleen voor als de HDMI kabel er tussen zit, sluit ik de Toshiba rechtstreeks aan op de TV met composiet geen enkel probleem, met HDMI ook geen enkel probleem maar rechtstreeks op de ONKYO dan gaat het geluid haperen hier zit dus ergens het probleem.

Het audio signaal van de KPN Motorola decoder gaat rechtstreeks naar de Onkyo met een cinch kabel op de ingang cable/sat verder is er niets op aangesloten dan de cinch kabels van de Toshiba naar de Onkyo voor het geluid.

Ik begrijp het probleem niet wie kan mij helpen.

Antwoorden

Ik heb eerder vernomen dat Onkyo receivers problemen met HDMI hebben. Ik denk dat het probleem daar dan ook zit. Ik zou de receiver even laten nakijken en mogelijk door Onkyo laten vervangen.

De Onkyo had inderdaad een defec hdmi board, ook bleek de dsp chip de boosdoener voor het krakende geluid en als klap op de vuurpijl viel ook nog eens van de front speakers het rechter kanaal uit. Kortom Onkyo leverd slechte hdmi kwaliteit en dat is teleurstellend, ik heb het ding terug gebracht en een Pioneer genomen en ben happy.