Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geluid decoder doet het wel via soundbar, smart tv niet?


17 juli, 2016, Categorie:

Beste lezers,

 

ik heb sinds gisteren een nieuwe tv en soundbar geïnstalleerd, maar stuit op een probleempje. Ik heb een sony smart tv en een harman/kardon soundbar. Beide met ARC.

Ik heb de iTV-decoder van KPN via HDMI aangesloten op de soundbar op poort HDMI-1. Op de soundbar zit een aparte HDMI poort voor naar de tv, hierop heb ik dus de tv gedaan en het andere eind zit op HDMI poort 4 (dit is de ARC poort) van de tv.

Als ik dus tv wil kijken, selecteer ik via ‘source’ HDMI-4 en krijg ik beeld via de tv en geluid via de soundbar. So far, so good.

Maarrr, als ik via de smart-tv modus naar de app van bijv. Spotify of Youtube ga, krijg ik geen geluid meer uit de soundbar. Als ik de optische kabel aansluit en op de afstandsbediening van de soundbar ‘optic’ selecteer, krijg ik wel geluid, maar dan is het hele effect van ARC volgens mij weg.

Ergens gaat iets fout, maar ik weet niet waar. Kan dit een kwestie van instellingen zijn, of zie ik iets (simpels) over het hoofd? Ik ben benieuwd hoe jullie dit zien.

 

gr,

Bernd

 

 

Antwoorden

Ik kan alleen, het antwoord blijf ik je schuldig, vertellen dat dit nu meer regel dan uitzondering is.

Beide kanten arc en WEL normaal tv geluid, GEEN apps. Je bent de zoveelste.

Toch maar optisch dan. Ja omslachtig en het effect is weg.

Wel eerlijkheidshalve bijzeggen dat ik geen smart tv heb en voor de zover ik weet tv en receiver geen arc ondersteunen, maar mijn apps, schaars, zitten in de blu esy die direct op de receiver zit, net als de ontvanger en mediaspeler. Receiver 1 uitgang hdmi en die gaat naar de tv. TV heeft trouwens geen speakers.

Toen ik digitenne gebruikte, omdat de smartcard in de tv zat, liep er ook een optische naar de receiver. Werkt altijd. Wel even, geld niet voor jou want het werkt, de optische en de bron die gebruik maakt van digital in, goed selecteren.

Ik zou maar even contact met de importeur opnemen. Heb tot nu toe geen enkele verklaring voor dit bizarre phenomeen gezien. Geluid van apps van mijn blu ray lopen gewoon door de hdmi.

Allereerst bedankt voor het snelle antwoord!

 

Helaas geen oplossing. Ik heb in de tussentijd ook op tweakers daar eea over gevonden. Het blijkt inderdaad een bekend probleem te zijn waar meerdere “oplossingen” voor zijn. Zo is er iemand die 5 kabels heeft geprobeerd waarna er 1 werkte. Of alle randapparatuur uit de reciever en direct op de tv. Ik ga eens wat kabels zoeken en die probeerden, al kan ik me niet voorstellen dat dat effect zou hebben.

 

Je had het over de importeur, bedoel je dan de importeur van Harman/Kardon?

 

Gr