Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI ARC ook als de TV-tuner (CAM) IN de TV zit?


24 januari, 2015, Categorie:

 

Op een digitale TV kun je d.m.v. de afstandsbediening (ab) kiezen voor “source” (is bron) voor TV of voor een der HDMI ingangen.

 

De keuze TV levert een slecht geluid over de (te kleine) interne luidsprekers van de TV.

 

Wil je dit verbeteren dan vormt een HCS (“AV-receiver”=Audio&video versterker” met externe luidsprekers daarop aangesloten) een oplossing. Maar dan moet je de ab zetten op HDMI-1 (stel dit is de enige met ARC), maar dan moet het beeld signaal ook door die HCS geleverd worden, want de verbinding met de interne TV-tuner werkt alleen op de keuze “source”=TV.

 

Gevolg wel prachtig geluid mogelijk maar dan wel zonder beeld.

 

Conclusie: sluit op een van de vele ingangen van die AV-versterker een externe TV-tuner aan, bv. d.mv. een of andere set-top-box).

 

Is deze conclusie juist en welke apparaten komen in aanmerking voor een redelijk kleine Philips TV 22PFL3517H/12?

 

Ik begrijp de HCS wordt o.a. bepaald door de keuze 2.1, 51 etc en de set-top-box is gebonden aan de keuze voor de kabelTV- of internet provider (bv. Ziggo of XS4ALL). Klopt ook dit?

 

 

Antwoorden

Alle bronnen die je bekijkt op de tv geven het geluid terug naar de receiver indien deze is aangesloten op de ARC ingang van de tv en de TV out (ARC van de receiver)

Je moet bij beide apparaten de HDMI link aanzetten.

Kijk je dus naar je interne tuner dan gaat het geluid via HDMI naar je receiver.

Je hebt dus absoluut niet perse een settopbox nodig!

Dit antwoord door Anoniem kan kloppen, is dit gevonden uit de documentatie of is het een eigen ervaring?

Let wel het geluid van ALLE apparaten (bv. Blue Ray) zal absoluut via de luidsprekers te horen zijn. Maar de kwestie is dat dan die HCS aangesloten is op de ARC HDMI ingang van het TV toestel en moet je noodgedwongen op die TV overschakelen van de keuze TV beeld (komend van de interne TV tuner) naar die ARC-HDMI connectie. Dan wordt wel geluid en beeld vanaf bv de aangesloten blu-ray doorgegeven, d.w.z. geluid op HCS en video op het TV-toestel, werkend als monitor.

Maar daar ging mijn vraag niet over: toetsen wij, op de ab, namelijk de keuze TV in dan is er geen verbinding meer met de HCS, waarop bv een blueray recorder zou kunnen zijn aangesloten.

Wellicht ten overvloede: we willen in het laatste geval “Live-TV” met bv. het npo 1 video-beeld op het toestel en geluid op de LS’s van de HCS.

 

 

 

Dus aansluiten zoals hierboven is verteld, ARC hdmi ingang tv aansluiten op ARC ingang HCS.

Alle HDMI links aanzetten zowel in de HCS als in de TV.

Let op bij het instellen: HDMI moet HCS inschakelen en uitschakelen!

Geluid van de interne tuner wordt dan gewoon doorgegeven.

Wat voor tv wordt er gebruikt?

En welke HCS?

Groet: Audiofreak1

Hartelijk dank voor de reacties.

Ik heb een digitale TV van Philips: 22PFL3517H/12 met slecht geluid van de interne luidsprekers. Daarnaast wil ik een HCS aanschaffen ook Philips: HTB 6251, waarvan ik al wel de geluidskwaliteit beoordeeld heb.

Na veel “Googlen” en vooral jullie reacties moet ik aannemen dat het wel moet lukken met de HDMI-ARC.

Het is echter verwarrend om uit de handleidingen van deze apparaten op te maken hoe deze ingesteld moeten worden. Daarnaast is er over de vele iconen op het TV scherm niets in de handleiding terug te vinden. Het aanklikken van het “On-Screen Remote Control [OSRC]” levert ongrijpbare reacties op.

 

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd of het gaat werken, de 22 inch is een budget model, Philips audio staat bekend om het niet goed werken, ik werk in een vakzaak waar we Philips eruit hebben gegooid, altijd problemen, HDMI arc werkt dan wel, dan niet. Als je een aankoop doet, spreek met de verkoper af dat je het mag terug brengen als het niet werkt.

In het verleden was het zo dat de series moesten kloppen anders had je een probleem.

Ik weet niet wat je budget is maar ik zou voor een goede receiver met ARC gaan met 2 goede luidsprekers.

Die Philips set van +/- 275 euro doet het over 3 jaar niet meer. En sorry, er zijn dan geen onderdelen meer. Philips is een gewone dozenschuiver geworden met goedkope ingekochte chinese rommel.

Koop een Marantz, 2 leuke speakers en je hebt een superset voor vele jaren plezier.

Succes.