Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen goed geluid via home cinema, wat doe ik fout?


14 december, 2015, Categorie:

Heb een nieuwe home cinema gekocht en bewust hetzelfde merk gekozen als de tv voor het beter corresponderen met elkaar namelijk Samsung.

Heb de home cinema met 1.4 hdmi kabel vanuit hdmi out (ARC) naat de tv hdmi (ARC) en op beide apparaten anynet(hdmi-cec) ingeschakeld.

Maar krijg nu geen mooi surround geluid over de boxen en klinkt net iets beter als een goed stereo geluid en kan ook niets veranderen in het geluidsniveau dat staat nu op PCM.

Heb nu anynet uitgezet en een optische kabel erbij gezet van de home cinema naar de tv en krijg dan wel dat mooie ruimtelijke surround geluid en kan het geluidsniveau ook veranderen naar DTS-NEO 2.5 wat ik graag wil.

Maar nu moet ik nu anynet uitstaat de apparaten weer apart bedienen….. doe ik iets fout of is het weer zo dat de apparaten toch weer niet corresponderen zoals de fabrikanten aangeven.

Bij mijn oude home cinema was het geluid wel goed maar daar zat het apparatuur op de hdmi in aangesloten van de home cinema waar de nieuwe helaas niet over beschikt.

Vriendelijke groet.

 

Antwoorden

Ligt het niet aan de bron of je surround-geluid krijgt? Niet alle bronnen sturen namelijk meerkanaals geluid uit.

Kun je in de tv de optie voor geluid op bitstream zetten misschien, in plaats van pcm?

nee zelfs als ik een film afspeel met 5.1 surround en in de tv kan ik pcm niet veranderen wel als ik de optische kabel gebruik maar dan staat anynet uit