Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid van TV via optische kabel?


24 oktober, 2016, Categorie:

Hallo,

Na al een aantal dagen aan het puzzelen en zoeken op internet hoop ik dat ik hier een antwoord kan krijgen op de volgende uitdaging.

Recent heb ik een nieuwe TV (Samsung UE49KU6400) gekocht en nu zou ik graag het geluid van de TV via m’n versterker (Sony TA-FE570) naar de boxen willen hebben. Aangezien de versterker alleen analoge ingangen heeft, heb ik een omvormer (Audio omvormer – Optisch of coaxiaal naar tulp) gekocht voor aansluiting op de TV (uitgang: digital audio out (optical)).

Nu krijg ik alleen het geluid van de Ziggo Horizon mediabox over mijn boxen, echter niet het geluid van de TV zelf als ik bijvoorbeeld YouTube of Netflix zit te kijken.

Iemand enig idee?

Alvast bedankt.

Gr, Matthijs

Antwoorden

En de Ziggo verloopt dan via de tv? Of zit die op de versterker?

Het zou zo in principe moeten werken, zeker als Ziggo (via de tv) wel doorkomt. Check echter even hoe het uitsturen van de audio op de tv ingesteld staat. Dit moet dan wel PCM zijn.

Ziggo is aangesloten op de TV via HDMI, niet rechtstreeks op de versterker en audio staat op PCM. Maar geen geluid van de TV op de boxen. Alleen van de Ziggo box.

Misschien heb je het inmiddels opgelost. Maar ik heb het met mijn soundbar zo gedaan dat de soundbar is aangesloten met hdmi naar de tv en optische kabel naar kastjes kpn (jij ziggo) alles speelt alleen heb ik het probleem nog met netflix die gaat niet over de speakers.  Hoop dat je er wat aan hebt.

Misschien weet jij iets voor mijn probleem.

Groetjes en fijne dag.

Dank voor de reactie, heb inmiddels de Sony versterker vervangen voor een ONKYO receiver TX-NR656. Aangesloten op HDMI(ARC). Echter, na een goed begin (geluid van TV  enzo), nu al een paar dagen niets meer. Vanochtend van alles geprobeerd, maar nada.

Snap het niet meer……..