Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid TV apps over Receiver?


28 juni, 2016, Categorie:

Zit met een probleem waar ik nog steeds niet uitkom.

Zijn Ziggo Horizon box is via HDMI gekoppeld aan mijn LG 42LM860 TV.   Het geluid loopt via tulp stekkers naar mijn Pioneer 521 VSX Receiver.    Dat gaat ook allemaal goed.   Ik kan via de afstandbediening van de Ziggo box akkes bedienen.  Mijn Samsung Blu Ray speler is via HDMI verbonden met de Pioneer Receiver.   Het geluid en beeld zijn goed.

OP mijn TV heb ik ARC op HDMI ingeschakeld.   Er loopt eeen HDMI High Speed kabel naar de HDMI van de receiver.   ALs ik een App zoals uitzending gemist of Netflix wil kijken dan krijg ik het geluid niet via de Receiver maar via de TV.

Hoe krijg ik ik het geluid via de receiver?

 

 

Antwoorden

Gebruik de optische uitgang van de tv, zet die op ingang receiver “tv” en kies input optical of analoog. Voor tulp uiteraard analog. Of gebruik optisch en zet die op “tv” (of andere ingang zolang je die maar selecteert als je de apps van de tv gebruikt…) en selecteer “optical.” Vaak kun je ook vooraf de keuze maken waar je de pltische of analoge ingang wilt gebruiken,omdat alles tegenwoordig HDMI is.

Vaak is dan de keus tv of cd, en kies je het EEN, sluit je de andere uit, MAW, 2× optisch of 2× analoog kan niet…

Zet de tv op optisch, want de blu ray word toch als cd gebruikt en loopt via de HDMI.

Wat was het leven toch simpel in de vorige eeuw…

P.S. het geluid van de apps lopen niet van de receiver naar de TV, maar vice versa.

 

Bij mij ook geen geluid via optica out. Bleek dat ik de functie deel color had ingeschakeld. Werd echter niet ondersteund door mijn oude Cisco decoder. Na een update en uitzetten deel color weer geluid