Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid, slecht beeld bij afspelen DVD op HDMI2 (ARC)?


7 november, 2016, Categorie:

Goedemorgen,

Ik heb twee vragen/problemen, ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

Ik heb sinds kort een Panasonic TX-50DXW784 Smart TV. Daarop heb ik aangesloten een Harman Kardon Receiver/DVD-speler. (BDS270).

Het geluid vanaf TV gaat goed via ARC naar receiver. Echter het werkt vreemd als ik eerst TV aanzet en dan receiver, dan zit er een soort ‘golf’ in het geluid (harder,zachter,harder,zachter,etc). Als ik eerst receiver aanzet en dan TV, gaat het goed. Ook bij wisselen van source heb ik diezelfde golf. Kun jij hiervoor een verklaring geven en is daar wat aan te doen?

Daarnaast heb ik een iets groter probleem met afspelen van Dvd’s. Receiver zit aangesloten op TV via HDMI2 (ARC) met nieuwe (2,0) HDMI kabels. Als ik een DVD afspeel is zowel het geluid (geen) als het beeld verstoord (slecht sneeuwerig beeld). Als ik de kabel op de TV op HDMI3 zet (zonder ARC dus) dan gaat het perfect. Volgens mij heb ik dus goede kabels dus weet niet wat er fout zit. Kun jij hiervoor een verklaring geven en is daar wat aan te doen? Nu moet ik steeds kabel omzetten, lijkt me niet de bedoeling.

Alvast bedankt, Erwin

 

 

Antwoorden

Hmm, dat klinkt als een probleem dat ik vaker gehoord hem bij Onkyo producten. Kun je eens proberen de HDMI-CEC instellingen overal uit te zetten?

Ik ben echter bang dat je de receiver moet laten nakijken want dit lijken met allemaal problemen met de HDMI-hardware en/of software.

Heb hetzelfde met mijn harman kardon gehad!.

Het kan aan de HDMI KABEL liggen!..

Of eventueel op een andere HDMI poort aansluiten op je TV.

Wanneer je het dan nog hebt, andere HDMI kabel proberen!!.

 

 

ondervind de zelfde problemen.

heb een Samsung 8000 serie met daaraan een phillips dvd recorder.

direct aansluiten op TV zonder dat de CI kaart erin zit gaat goed.

wisselen van source TV >> HDMI (met CI kaart erin) en dan dvd afspelen geeft geen geluid en een vage waas door het beeld.

welke instelling is hier niet ok?

iemand een idee?

 

p.s Erwin geeft aan dat direct aansluiten wel goed gaat, geen kabel probleem dus.

 

groet M

Een antwoord toevoegen