Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid over Harman Kardon na terugschakelen van CD naar tv?


22 februari, 2014, Categorie:

Beste Homecinemamagazine,

Allereerst complimenten voor jullie behulpzame en overzichtelijke site. 

Ik heb alleen geen antwoord op mijn vraag kunnen vinden. Ik heb gisteren een Harmony touch geïnstalleerd op de TV (Samsung UA55D6530), cinemaset (Harman Kardon BDS 776) en een digitale ontvanger/recorder (ook Samsung). Nu werkt inmiddels bijna alles naar behoren. Alleen als ik van de functie ‘CD luisteren’ (dus alleen de HK set aan) terugschakel naar ‘TV kijken’ (in mijn geval met geluid van de HK) dan geeft de HK wel aan dat ik ‘connected to tv’ ben, maar ik zie alleen een scherm vanuit de HK op de tv met een uitleg over hoe ik verschillende aux inputs kan selecteren. Haal ik dan de HDMI kabel eruit en weer erin, dan gaat het ineens wel goed. Ik heb van zowel de tv als de HK de ARC HDMI gebruikt.

Ik heb ook al een high speed HDMI kabel geprobeerd en behoorlijk wat zitten speuren op internet. Kom er niet uit… 

Help?

Vriendelijke groet,

Bo 

 

Antwoorden

Het kan simpelweg een handshake probleem van HDCP (via HDMI) zijn. Zoals je het omschrijft is het immers goed aangesloten en ingesteld. Heb je deze HDMI tips geprobeerd?

Hoi Martijn,

 

Dank voor je snelle reactie. 
Heb de tips geprobeerd, maar helpt niet. Ik ga zometeen een HDMI 1.4 kabel kopen. Misschien helpt dat. 

Zou ik anders kunnen proberen alles via de home cinema set te laten lopen? Kan ik dan ook tv kijken zonder het geluid van de cinema set? Of moet deze altijd aanstaan om de signalen door te geven? 

Groet, Bo

Aanvullend: soms blijft de HK staan op ‘connecting to tv’. Er gebeurt dus verder weinig…

Hoi Bo,

Ik vraag me af of een HDMI 1.4 kabel werkt. De versie zou geen verschil moeten maken. Je kunt het sturen via de set maar ik denk dat deze niet over passthrough beschikt waardoor deze wel altijd aan moet staan en dus audio weergeeft.

Hoi Martijn,

Inmiddels heb ik met zowel Logitech als Harman Kardon gesproken. 

Het probleem is opgelost, ik heb wat instellingen moeten wijzigen. Probleem was (en is) alleen dat de Samsung settop box na het aangaan eerst weer even uitgaat. Dat is dan helaas zo, denk ik.

Bedankt voor je hulp in ieder geval.

Vriendelijke groet,
Bo 

Dat is goed om te horen. Dank voor de update.