Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid na eco instelling / beeld uitzetten?

hjd

28 december, 2014, Categorie:

Ik heb sinds kort een nieuwe (smart) Philips tv.

Type 49pus7909/12. (android)

De tv is via eigen schotel / en smartcard en module/  (canal digitaal) rechtstreeks aangesloten. (Dus geen ontvanger er tussen). Alles werkt perfect mooi beeld doch simpel en matig geluid. Reden voor ons om vaak de audio installatie in te schakelen bij muziek programma’s etc.

Audio installatie heb ik aangesloten via/ middels een Optical toslink.

Deze tv heeft een eco modus om je scherm uit te zetten als je uitsluitend wil luisteren naar het geluid. Bijvoorbeeld bij satelliet radio uitzendingen.

Dus ik ga naar: eco instellingen en vervolgens: beeld uitzetten.

Het geluid van de TV speakers kan ik dan nog horen als ik die aanzet doch het geluid via mijn audio is tot nog toe niet boven water te krijgen. Heb er inmiddels heel wat uurtjes aan gespendeerd echter zonder resultaat.

Dus op het moment dat het scherm op zwart gaat valt mijn audio geluid ook uit.

Nogmaals met het scherm op zwart (de eco stand) heb ik wel TV geluid (als ik dit aanzet) maar niet via de audio installatie. Audio installatie blijft wel gewoon aan en volume knop werkt normaal maar toch geen geluid.

Ook leverancier (scheer-foppen-Zevenaar) wist vandaag geen antwoord. (zou Philips bellen..?!)

Wat gaat er mis?  Waarom lukt dit (nog) niet?

Antwoorden

Hoi,

Ik zou in de instellingen moeten duiken om te kijken of dit daar aan kan liggen maar het klinkt als een bug eerlijk gezegd. Of wellicht heeft Philips hier, om welke reden dan ook, bewust voor gekozen. Als de audio-output in de eco-modus uitgeschakeld wordt, wordt dit door de tv zelf geregeld. Staat de meest recente firmware op de tv?

Beste Martijn,

Je vat mijn probleem goed samen: “de audio output in de eco-modus schakelt uit”.

Navraag van mijn leverancier bij Philips levert een antwoord op dat niet deugd. (Via de knop Options naar eco instellingen en dan scherm uit zetten, maar via de knop Options is er geen eco instellingen, kortom men weet het niet bij Scheer/foppen en Philips blijkbaar)

Eigen chat navraag bij Philips leerde mij (althans voor wat ook dit/het antwoord waard is) dat het niet zou kunnen. Als dit waar is raad ik een ieder af deze Philips TV 40pus7909/12 te kopen als je het ook voor Audio output wilt gebruiken zonder dat er een scherm mee brand. Beetje simpel/dom anno 2015 (bijna).

Vandaag de nieuwste software gedownload en ik ga morgen nog eens een uurtje ‘oefenen’. Als je nog ideeën hebt Martijn houd ik me aanbevolen.

Fijne jaarwisseling en een goed, beter, best 2015